Nieuws 0

Een paar tips voor Best Kept Secret

Jawel jawel, volgende week is het alweer zover: Best Kept Secret opent haar deuren in de Beekse Bergen. Het uit de kluiten gewassen festival, dat ooit begon als goed georganiseerd en niet te druk bijna kleinschalig festival, met top geregelde betalingssystemen, heerlijk eten een fantastische line-up maar die kleinschaligheid inmiddels al lang voorbij is, behoeft nauwelijks nog introductie. Ondanks dat Hilvarenbeek de afgelopen twee jaren voornamelijk overspoeld wordt door Vlamingen, is het toch nog altijd de moeite waard: de line-up liegt er anno 2018 ook niet meer om.

Naast klassiekers als LCD Soundsystem, Arctic Monkeys, The National en Mogwai, Stage Four dat als vanouds beheerd wordt door DJ St Paul, en de terugkeer van rock ’n roll hangar The Casbah, vinden we gelukkig ook nog kleinere en lieflijke bands. Ondanks dat Angus en Julia Stone inmiddels ook Lotto Arena’s en Ziggo Domes uitverkopen, staan broer en zus op zaterdag als een van de vroegste bandjes geprogrammeerd. Om kwart over twee ’s middags zullen zij hun zoete folk-liedjes ten gehore brengen op Stage One. Zeker bij goed weer is dit een absolute topper. Father John Misty is op de zondagavond eveneens onmisbaar: zijn grappige en hartverscheurende liedjes zullen ongetwijfeld zelfs de meest geharde sociopaat raken. Ook Deerhunter komt zijn onvoorspelbare ding doen, en de dames van Chvrches en Warpaint zijn gelukkig ook van de partij.

Ook dit jaar geeft het festival ruimte aan nieuwe(re) namen zoals het ‘beo-psychedelische bluesbandje’ All Them Witches, dat zaterdagavond een timeslot heeft. Of de Rotterdamse Naaz, die eerder dit jaar een prijs voor ‘Beste Nieuwkomer’ in de wacht mocht slepen, of de Noorse Susan Sondfør die met haar lieve liedjes iedereen in een fantastische dagdroom zingt, of Moaning voor al onze Ian Curtis-fans, of de buitenissige Mattiel, of…

 

Kortom, wederom te veel om op te noemen. Zak dus allen af naar onder de rivieren en ritsel nog snel een kaartje voor 8, 9 en 10 juni!

© Annelies Omvlee | All Rights Reserved

No Comments

Leave a reply