Een avond met Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer

Een bijzondere samenwerking is tot stand gekomen tussen de Nederlandse harpiste Lavinia Meijer,  Philip Glass en Iggy Pop. Dit drietal zal in juni vier optredens verzorgen in Nederland, waarbij het publiek kan rekenen op een avond vol muziek en poëzie.

Componist Philip Glass sloeg in de jaren ’70 een vernieuwende weg in met o.a. het The Philip Glass Ensemble, die wij 2016 nog op Lowlands gezien hebben. Ook heeft hij met vele artiesten samengewerkt, denk aan David Bowie, Patti Smith, Lou Reed, Leonard Cohen en noem maar op. Later heeft Philip Glass diverse Oscar nominaties ontvangen voor zijn muziek in diverse films.

Iggy Pop behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie. Wij zagen hem nog op Paaspop 2018 en Lowlands 2017. Daarnaast staat hij op komende editie van Stadspark Live in Groningen. Iggy Pop zal die avond de poëzie voor zijn rekening nemen

Harpiste Lavinia Meijer geeft over de hele wereld solo optredens en gaat vaak samenwerkingen aan met andere grote artiesten, zoals bijvoorbeeld Carel Kraayhof.

In 2018 heeft het drietal al eens samen gespeeld in de Carnegie Hall New York, waar nog veel meer artiesten optraden en vaak in wisselende samenstellingen.

In juni staan ze met z’n drieën in vier zalen en niet de minste:

09-06-2020 – De Oosterpoort, Groningen (klik voor kaarten)
10-06-2020 – TivoliVredenburg, Utrecht (klik voor kaarten)
12-06-2020 – Koninklijk Theater Carré, Amsterdam (klik voor kaarten)
13-06-2020 – De Doelen, Rotterdam (klik voor kaarten)

De kaartverkoop gaat 24 januari van start.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *