ESNS 2021, 10 tips dag 4

Helaas komt er aan al het moois ook een eind. Vandaag delen we onze favorieten van de laatste dag van ESNS met je. Nog een laatste dag genieten.

 

Abbey (Hoes) opent de laatste dag. Abbey is een Nederlandse actrice en zangeres. In 2020 kwam haar debuutalbum ‘Red Wine & Cigarettes’ uit. Dit is een echte hommage aan country en Americana. De plaat is opgenomen in Los Angeles met Grammy Award-winnaarr Rich Jacques als producter (Jacques heeft onder meer samengewerkt met Goldkimono, Lisa Loeb en Peter Katz) en kwam afgelopen oktober uit. Met haar acteerwerk sleept de zangeres meerde prijzen en nominaties binnen. In 2014 ontvangt ze de Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in ‘Nena’ en is ze genomineerd voor de Seoul International Drama Awards, voor beste actrice voor haar rol in Maite Was Hier. In 2015 wint Hoes de EFP Shooting Stars Award en in 2017 ontvangt ze wederom een Gouden Kalf. Dit keer voor haar rol in de televisieserie ‘Petticoat’.

De stem van Abbey is puur en haar teksten zijn sterk. Het verbaast ons niks als ze straks ook prijzen wint met haar muziek, want haar nummers zijn een echte aanrader. Ga dat zien!

Abbey speelt van 20.00 tot 20.15 uur op ESNS 01.

 

De volgende zangeres is geboren in Kaapstad en opgegroeid in Nederland. Lisa Lukaszcyk is het creatieve brein achter de band Luka. De singer-songwriter timmert lekker aan de weg met indie pop waar ze haar eigen draai aan geeft. Ze staat dit jaar in de 12van3voor12. Luka is geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas en Bon Iver. Haar songs zijn dromerige electropop, folk en soul en haar stem is kleurrijk. In 2020 brengt Luka het debuutalbum ‘First Steps of Letting Go’ uit. Hierop staat onder meer het nummer ‘Tiptoe’ dat ze samen opneemt met singer-songwriter Yori Swart. Het album gaat over hoe doelgericht te blijven in een maatschappij die constant aan het haasten is Over dealen met dagelijkse afleidingen en over de eindeloze mogelijkheden die de huidige generatie te bieden heeft. De songwriter is een echte aanwinst voor de Nederlandse muziekindustrie. Ga ervoor zitten en droom lekker weg met Luka.

Luka speelt van 20.15 tot 20.30 op ESNS 03.

 

Blackbird is een Nederlandse onafhankelijke singer-songwriter, die naam maakt met haar opwindende nieuwe poptunes. Denk aan rauwe vintage gitaren en filmische western-strijkers. Ze heeft een krachtige stem die herinnert aan Nancy Sinatra. Blackbird is een geboren performer en ze zingt je toe in zwoele zomeravondsongs over vrijheid en op avontuur gaan en daar verdwalen. In maart 2020 verschijnt het gelijknamige debuutalbum van Blackbird. Na haar succesvolle debuut-EP ‘One of the Wild Ones’ in 2018 (met vier radio-singles, waaronder ‘Lost in ihe Middle’ en ‘The One’), verdient Blackbird haar derde en vierde NPO Radio 2 TopSong met singles ‘Tell Your Mama’ (2019) en ‘Ik Ben Zoals Jij’ in 2020.

Blackbird speelt van 20.30 tot 20.45 uur op ESNS 03.

 

De volgende artiest heeft al een aardige fan base opgebouwd. Niemand minder dan Tim Dawn speelt op 16 januari op ESNS. Met zijn rechtendiploma was Tim hard op weg naar een doctoraat toen hij tijdens het backpacken voor de muziek viel. Tim Dawn doet supportshows voor onder meer Hozier en Harry Styles en krijgt al serieuze airplay. In de zomer van 2019 heeft Dawn de TopSong op Radio 2 te pakken en krijgt hij de 3FM Talent-status. Zijn EP ‘I’ll Hold On’ wordt in 2019 door zijn fans goed ontvangen in een uitverkocht TivoliVredenburg. Meerdere singles van Dawn’s aanstaande debuutalbum zijn al uit en het belooft een goed album te worden.

Tim Dawn speelt van 20.45 tot 21.00 uur op ESNS 01.

 

Froukje is nog maar 18 jaar als ze begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in één klap populair wordt. Ze heeft een echte klimaat-hit te pakken. Froukje Veenstra wordt gezien als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De inmiddels 19-jarige is een van de twaalf artiesten die bij de 12van3voor12 2021 zit. Froukje blijft niet onopgemerkt bij De Wereld Draait Door en 3FM en mag daar komen spelen. Ze treedt op uitnodiging van Wende Snijders op in Carre§ bij Wende’s Kaleidoscoop. Najaar 2020 doet Froukje mee aan Popronde. helaas mag ze niet de volledige Poprondetour fysiek spelen maar mag ze nog één keer online haar prachtige nummers performen. De zangeres is in november 2020 uitgeroepen tot het nieuwe 3FM Talent. Vrijdag 8 januari 2021 brengt Froukje haar debuut-EP ‘Licht en Donker’ uit. Met nog maar 19 lentes jong weet Froukje op haar debuut-EP stevige teksten neer te zetten op een catchy beat. De nummers blijven de hele dag in je hoofd zitten.

Froukje speelt van 21.00 tot 21.15 uur op ESNS 01.

Goldkimono is de volgende artiest die je moet checken en in de gaten moet blijven houden. Hoewel Tienus, zoals Goldkimono officieel heet, gewoon uit Utrecht komt, ontstaat Goldkimono in Californië. Geïnspireerd door de zon, de golven en 90’s hiphop maakt de artiest muziek op een gehuurde gitaar en een laptop. Zijn single ‘To Tomorrow’ is geboren. Je waant jezelf in Venice Beach. Tienus Konijnenburg (tevens co-schrijver van Kygo’s hit ‘Firestone’ en ex-Leaf) weet je te betoveren met zijn tastbare geluid. In juli 2020 roept 3FM Goldkimono uit als 3FM Talent. Op 2 oktober in hetzelfde jaar brengt de singer-songwriter zijn tweede single ‘Electric Swing’ uit. Goldkimono is een van de artiesten van de 12van3voor12. Een echte belofte voor 2021. Waag jij een dansje?

Goldkimono speelt van 21.15 tot 21.30 uur op ESNS 03.

 

Bente Fokkenst schrijft en treedt al op sinds haar elfde. Ze doet meerdere optredens bij DWDD, wordt 3FM Talent en ontwikkelt zich tot professioneel actrice. Zo wordt haar track ‘Days of Gold’ de soundtrack van de film ‘Kappen’, waar zij tevens de hoofdrol in vertolkt. In 2019 gooit de jonge zangeres het roer om. Bente gaat schrijven in het Nederlands en tekent bij Top Notch. Ze is te horen op het album van Dave Budha en haar EP ‘Liefste, Ken Je Mij’ is het begin van haar nieuwe muzikale reis. Bente heeft een goede stem en brengt sterke liedjes die door Nederland worden omarmt. Check her out en zing lekker mee!

Bente speelt van 21.45 tot 22.00 uur op ESNS 01.

 

Elias Mazian is een bekend gezicht in de Amsterdamse clubscene. Mazian laat zich inspireren door iconen van vroeger zoals Michael Jackson en Prince. Maar ook door artiesten van nu zoals Beautiful Swimmers en Omar-S. Als kind kon muziek Elias Mazian het gevoel geven van een tijdscapsule waarin verder niets meer er toedeed, en dat gevoel probeert hij met iedere DJ-set ook over te dragen aan zijn publiek. In 2020 brengt Mazian het album ‘Vrij van Dromen’ uit op het label van Job Jobse. Zijn muziek bestaat uit Elias’ dromerige stem in combinaties met lekkere synthesizers. Laat je meenemen op de muzikale reis van Elias Mazian.

Elias Mazian speelt van 22.00 tot 22.15 uur op ESNS 03.

 

De volgende veel belovende artiest is onze eigen Joya Mooi. Joya heeft een conservatoriumachtergrond en kenmerkt zich door haar vele muzikale gezichten. Joya Mooi weet in haar songs de invloeden van jazz, hiphop en R&B goed met elkaar te combineren. De zangeres is niet bang voor een beetje diepgang. Haar teksten zijn vaak autobiografisch. Relaties, identiteit en saamhorigheid zijn terugkerende onderwerpen in de muziek van Joya. In 2020 breng Joya Mooi de EP ‘Blossom Carefully’ uit. Hierop werkt Mooi met producers Sim Fane, Blazehoven en SIROJ en zingt ze over vrijheid, erfgoed en hoop. Joya wordt in augustus 2020 uitgeroepen tot het nieuwe 3FM Talent. In 2021 hoort Joya Mooi tot de 12van3voor12. Keep an eye on her! 😉

Joya Mooi speelt van 22.30 tot 22.45 uur op ESNS 03.

 

De avond en daarmee ook Eurosonic Noorderslag komt ten eind. We hebben nog één artiest voor je in de aanbieding: Son Mieux. Son Mieux begint in 2015 als soloproject van de Haagse Camiel Meiresonne, ooit lid van Soul Sister Dance Revolution en All Missing Pieces. Later wordt Son Mieux een band. Na het succes van debuut-EP ‘Vice Versa’ brengt Meiresonne begin 2019 zijn debuutalbum ‘Faire de Son Mieux’ uit. De titel is Frans voor ‘alles uit jezelf halen’. Het album bevat tien popsongs vol onweerstaanbare hooks en refreinen. Het album komt binnen een week op nummer 16 in de Album Top 100. In 2020 wordt het album genomineerd voor de Edison Popprijs in de categorie Alternative. Persoonlijke verhalen in de beste folktraditie, maar met een elektronische onderlaag. Son Mieux combineert dansbare muziek met een diepe emotionele lading. Wat ons betreft een goede afsluiting van Eurosonic Noorderslag 2021.

Son Mieux speelt van 23.15 tot 23.30 uur op ESNS 01.

 

Klik hier voor het volledige blokkenschema

© Mirella Waaijenberg | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *