Floor Jansen wint Popprijs 2019

Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. De frontvrouw van Nightwish was voordat zij deelnam aan het TV programma Beste Zangers eigenlijk niet bekend bij het grote publiek. Als je dat afzet tegen het feit dat zij in bijvoorbeeld Zuid-Amerika niet normaal over straat kan lopen, is dat best bijzonder. Ok ze woont in Zweden en Nightwish is een Zweedse metalband en daar is nu eenmaal niet zoveel markt voor in Nederland  en al helemaal niet op radio en TV.

Lisa de Jongh, programmeur van Patronaat en jurylid, liet in het interview met Eric Corton weten dat mede omdat Floor Jansen deel uitmaakt van een onderbelichte scene in Nederland, zij door de jury gekozen is. Haar deelname aan Beste Zangers heeft haar een boost gegeven en daardoor verdient zij het om te winnen.

Floor zelf was niet aanwezig, want zij was thuis in Zweden. Het publiek moest het doen met een video waarin Floor met de popprijs in haar handen haar dankwoord uitsprak.

Frank van der Lende maakte bekend wie de prijs gewonnen had. Sinds een aantal jaar is de bierdouche in de ban gedaan en om tge voorkomen dat men zich er niet aan houdt, wordt de grote zaal in De Oosterpoort voor de uitreiking eerst ontruimd, waarna het publiek weer naar binnen mag en gecontroleerd wordt op dat er geen drank mee de zaal in gaat. Toch was er iemand die Frank trakteerde op een vloeistof, wat op TV razendsnel uit beeld verdween. 

 

Foto: Floor Jansen met Nightwish in de Ziggo Dome © Fotono Photography

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *