Literatuurprogramma Lowlands 2021

Naast muziek en theater is er op Lowlands ook ruimte en aandacht voor literatuur. Romeo is the place to be voor voorstellingen, talkshows en interviews, maar ook muziek, comedy, beats en bingo! Literatuur suf? Echt niet! Bekijk het aanbod maar eens:

Headliner Marieke Lucas Rijneveld: Jong, eigenzinnig en planeetbreed omarmd, dankzij hun International Booker Prize-winnende debuutroman ‘De Avond Is Ongemak’. Verwacht voordrachten uit eigen werk en een diepgravend interview met Lowlandsveteraan Vrouwkje Tuinman.

Ramsey Nasr: Deze acteur, regisseur, reporter en ultieme duizendpoot in de kunsten gaat in onze Lowlands Bookstore in gesprek met Vrouwkje Tuinman over zijn rol als schrijfkanon.

Unbeschreiblich Weiblich: Een spervuur van cliteratuur van Saskia Noort, Stella Bergsma, Marion Pauw, Amara van der Elst, Cindy Hoetmer, Marja Pruis, Lale Gül, Babeth Fonchie, Sofie Lakmaker en Ellen Deckwitz.

De Grote Geile Schrijvers Bingo: Literaire ballenbonanza met Bart Meijer en Michiel Eijsbouts, oraal opgezweept door Jamal Ouariachi en Maxim Hartman, terwijl Joost van Bellen de vunzigste plaatjes oplegt.

Babs’ Woordsalon: Spokenword-artiest Babs Gons en singer/songdichter Mirte Hartland ontvangen Marjolijn van Heemstra, Michelle David, Lemuël de Graav en Gilles van der Loo in een tropische woordenstorm rond het thema hitte.

De Vertellers van Helmers: In een huiskamersetting, inclusief schemerlamp en luie stoelen, lezen acteurs, uitgevers en schrijvers voor uit hun favoriete boeken en verhalen.

Dichter in Drag: Wervelende, poëtische transformatieshow onder moederschap van schrijvende host Elfie Tromp.

‘Laat hier je portret schrijven’: Een plaatje zegt meer dan duizend woorden? Welnee, zeggen de literaire durfals Michiel Cox en Joos Jonges, die met woorden en een beamer meer kunnen dan jij met je selfiestick.

Mensen Zeggen Dingen: Een taaltombola van spoken word, poetry, proza, comedy, barz en killed darlings met Lucas de Waard, Babeth Fonchie, Cesar Majorana, Gerjon Gijsbers, Amara van der Elst, Zaïre Krieger en presentator Teddy Tops.

Poetic Resistance: Geholpen door de gitzwarte elektronica van Willie Darktrousers gaan de dichters Martin Rombouts, Maxime Garcia Diaz en Dean Bowen al het onrecht in de wereld te lijf.

Schrijf me!: De jonge schrijvers Sofie Lakmaker, Sholeh Rezazadeh en Helena Hogenkamp schrijven een brief naar de fascinerendste mensen uit hun debuutromans en gaan erover in gesprek met schrijver en recensent Roos van Rijswijk.

Vruchtjes Eten: Instantgeluk door de spoken word van Joost Oomen, begeleid door de jazzy funkrock van de band Kruidkoek, die al dat lekkers nog zoeter doet smaken.

Check het volledige aanbod hier

© Regine Pijning

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2021

20 + 21 + 22 augustus 2021

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen

Meer info, klik hier