Mister Pinkpop, Jan Smeets, stopt

Al langere tijd vroegen wij ons af wanneer Jan Smeets zou stoppen als festivaldirecteur van het oudste openlucht popfestival van Nederland, Pinkpop.  In 1970 organiseerde hij samen met anderen Pinkpop voor het eerst en we beleefde vorig jaar dus de 50e editie. Waarna hij voor zijn inzet voor de popmuziek en natuurlijk Pinkpop bevorderd werd tot Officier in Orde van Oranje-Nassau en ontving hij van Buma de Buma Gouden Harp.

Ook wordt ieder jaar de Jan Smeets Troffee uitgereikt aan een organisatie die een steun in de rug kon gebruiken.

De inmiddels 75 jarige Smeets liep de laatste jaren te tobben met zijn gezondheid en heeft dan toch besloten het rustiger aan te doen, hoewel…… “Ik mag dan wel officieel als directeur stoppen, maar jullie zijn zeker nog niet van me af”, aldus een lachende Jan Smeets.

Smeets blijft als adviseur van het festival beschikbaar en zijn vaste team zal samen met Mojo, die sinds 1986 verantwoordelijk zijn voor de programmering, het festival laten voortbestaan. 

We zullen de adviezen “Goed smeren en drink niet alleen bier, maar ook water, wat je daar gratis kunt krijgen” gaan missen!

Jan bedankt!!

 

Foto | Jan Smeets | Pinkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *