Nieuwe releases week 12, 2021

Royal Blood (foto) - Limbo

We starten ons overzicht met wat lekkere stevige muziek want Royal Blood heeft weer een fijne plaat uitgebracht. Mike Kerr (bas) en Ben Thatcher (drums) lanceren deze week de single 'Limbo' nadat eerder dit jaar al 'Typhoons' en oktober vorig jaar 'Troubles Coming' uitgebracht werden.

Death From Above 1979 - Is 4 Lovers

Om maar even door te gaan... 'Death From Above 1979' heeft zoals beloofd het nieuwe album 'Is 4 Lovers'  keurig op tijd uitgebracht. Verwacht van dit dancepunkduo geen zoetsappige luisterliedjes, maar zet je speakers op standje gehoorschade en ga los. Oh en neem de burenruzie maar even op de koop toe.

Evanescence - The Bitter Truth

Laat standje burenruzie maar staan want het is alweer vier jaar geleden dat 'Evanescence' het album 'Synthesis' uitbracht, waarvan in 2018 een live-album verscheen. De Amerikaanse rockband brengt nu 'The Bitter Truth' uit en het is een album zoals je mag verwachten. Stevige rock overgoten met een stevige scheut symfonische metal. Toch ziet de band zichzelf een rockband die 'epische, dramatische en duistere' rockmuziek maakt. Klinken doet het in ieder geval prima.

Ben Howard - Collections From The Whiteoutv

En dan maken we de overgang naar heerlijk ontspannen. 'Ben Howard' kennen we natuurlijk van zijn hits 'Only Love', 'Old Pine' en zijn grootste hit uit 2011 'Keep You Head Up'. Met zijn nieuwe album 'Collections From The Whiteout' is hij een nieuwe weg ingeslagen. Sowieso zingt hij een octaaf hoger en heeft aan veel nummers elektronische soundeffecten toegevoegd. Na drie keer luisteren twijfelen wij nog steeds of dit een succes is. 8 april geeft Ben Howard een Livestream concert en we zijn benieuwd hoe het live klinkt. Hou de site in de gaten want we zullen verslag doen van dit concert.

Rag'n 'Bone Man - Fall In Love Again

Na het uptempo uitstapje 'All You Ever Wanted' komt Rory Graham zoals Rag'n 'Bone Man eigenlijk heet, met weer een heel herkenbaar nummer. 'Fall In Love Again' is een zachtaardig nummer wat je echt lekker relaxed op zondagochtend met een bak koffie kunt luisteren. Toch zit het nummer muzikaal echt top in elkaar en dus ook zeker de moeite waard om er aandachtig te beleven.

Future Islands - The Moon is Blue

Het Amerikaanse synthpop 'Future Island' staat het meest bekend om de energieke frontman en zanger met bijzonder stemgeluid Samuel Herring. Wij zagen de band onder andere twee keer op Best Kept Secret festival en een keer op Lowlands. 'The Moon Is Blue' is een beetje kabbelend nummer, al wordt geprobeerd er een beetje pit in te krijgen met wat synnths en drums, maar we hebben de mannen uit Baltimore wel eens sterker gehoord.

Matt Simons - Identity Crisis

Matt Simons veroverde in 2013 Nederland met het nummer 'With You'. Gek genoeg is dat nummer nooit op single verschenen maar alleen op zijn debuutalbum 'Pieces' en stond lange tijd in de Uitvaartmuziek top100. In 2016 werd 'Catch & Release' in de Deepend remixversie een grote hit en droeg bij aan een uitverkocht Paradiso in 2016. In 2019 kwam het album 'Lanslide' uit, maar was niet zo succesvol als zijn vorige werk. Met 'Identity Crisis' lijkt Simons terug te vallen op het succes van de remix van 'Catch & Release'. Er zit een goede beat in, maar is minder catchy.

Chef'Special - Afraid Of The Dark

Tijd voor een heus pareltje! Chef'Special is ambassadeur van War Child, net als Michaela DePrince. Het verhaal van Michaela DePrince is bijzonder. Zij is geboren in Sierra Leone en als vierjarige wees geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar DePrince. In Sierra Leone zag zij een afbeelding van een balletdanseres en toen wist zij al dat zij balletdanseres wilde worden. In Amerika doorliep zij diverse balletopleidingen en trad op 17 jarige leeftijd toe tot het Dance Theatre of Harlem. In 2013 kwam zij naar Nederland en werd aangenomen bij de toen net opgerichte Junior Company van het Nationale Ballet. Een jaar later zagen wij haar dansen op Lowlands en nu is tweede soliste bij het Nationale Ballet. Vanwege haar achtergrond sprak de tekst van 'Afraid Of The Dark' haar erg aan en de samenwerking met Chef'Special was mede door Warchild een logisch gevolg. In de prachtige clip zie je Michaela solo dansen. Chef'Special zagen wij nog afgelopen zondag op Back To Live popfestival.

Graham Candy - Belong

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat nieuw talent uit Nieuw-Zeeland, al woont de singer/songwriter Graham Candy momenteel in Berlijn. Na samenwerkingen met Alle Farben, Parov Stellar, Robin Schultz en Deepend, werd het voor Graham Candy tijd om een solo plaat uit te brengen. In het nummer beschrijft hij hoe het is om te leven tussen de twee verschillende werelden Berlijn en Nieuw-Zeeland. Het is een akoestisch nummer met alleen gitaar en de karakteristieke stem van Candy.

Emil Landman - February

Zoals we al eerder schreven bij de release van zijn single 'Skin' tapt Emil Landman tegenwoordig uit een heel ander vaatje, dan dat we van hem gewend zijn. Daar waar de singer/songwrtier in het begin van zijn carrière vooral mooie luisterliedjes maakte met enkel een gitaar, brengt hij nu een heuse electrosound. Het is even wennen, maar het klinkt wel lekker.

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Royal Blood | Lowlands 2019 | © rezien | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *