Nieuwe releases week 13, 2021

Garbage - The Men Who Rule The World

Deze Amerikaanse rockgroep met Schotse zangeres Shirley Manson gaat al een beste tijd mee. In 1993 werd de band opgericht in Madison (Wisconsin) samen met gitarist Steve Marker, basgitarist Duke Erikson en drummer Butch Vig. Hun debuutalbum 'Garbage' kwam uit in 1995 en sindsdien zijn er 6 studio-albums, twee verzamelaars, wat remixes en een extended version verschenen, waarvan 'Strange Little Birds'  als laatste in 2016. Het werd dus hoog tijd voor nieuw werk en het nieuwe album 'No Gods No Masters' verschijnt 11 juni 2021. Over dit zevende album zegt de band zelf:
" This is our seventh record, the significant numerology of which affected the DNA of its content: the seven virtues, the seven sorrows, and the seven deadly sins. It was our way of trying to make sense of how fucking nuts the world is and the astounding chaos we find ourselves in. It’s the record we felt that we had to make at this time."
&nbsp
"The Men Who Rule The World' is de eerste single van dit album en gaat over de macht van de rijken op de wereld. Apart is dat 'Money, Money, Money' van ABBA in de song verwerkt is.

Oscar and the Wolf (foto) - James

Ook rond de Belgische elektropopband Oscar and the Wolf is het lang stil geweest. Het laatste album 'Infinity' dateert toch alweer uit 2017 en in 2018 verscheen de single 'On Fire'. Tijdens een uitzending van StuBru (Studio Brussel) liet de frontman Max Colombie weten dat de inspiratie van het nu verschenen 'James' uit een droom is voortgekomen, iets wat hem niet vaak is overkomen.
Colombie verklapte in die uitzending dat er tijdens de Coronacrisis gewerkt is aan een nieuw album, maar de exacte releasedatum daarvan is nog niet bekend. We zijn benieuwd en vooral hoe de liveshows er uit gaan zien, want die zijn altijd spectaculair.

Pond - Pink Lunettes

Nick Allbrook is de excentrieke zanger gitarist van de Australische psychedelische rockband Pond, niet te verwarren met de Amerikaanse naamgenoot want die is in 1998 gestopt, 10 jaar voordat de skippy's begonnen. Wij hebben de band leren kennen tijdens het festival Where The Wild Things Are in 2015 en zijn ze sindsdien zo'n beetje elk jaar tegengekomen op één van de festivals, zoals London Calling, Down The Rabbit Hole en Lowlands.Na de oprichting van de band in 2008 zijn we inmiddels 5 studio-albums verder en nu is dan de single 'Pink Lunettes' gelanceerd. Lekker psychedelisch, maar toch ook behoorlijke uptempo elektronica beats.

  

Krezip - Seventeen

Het was bijna een kinderdroom toen Krezip in 2000 hun debuut op Pinkpop maakten. Daar werd de basis gelegd voor hun grote doorbraak, maar in 2009 stopte de band. 10 jaar later werd de comeback aangekondigd met een nieuwe single, een concert in de Ziggo Dome - wat er uiteindelijk drie werden, die allemaal stijf uitverkocht waren- en..jawel de terugkeer op Pinkpop 2019. Het plan was om het hierbij te laten, maar het voelde zo goed en de bandleden kregen zoveel energie, dat ze besloten door te gaan. Datzelfde jaar werd het album 'Sweet High' uitgebracht en begin januari dit jaar was daar de single 'You're Not Alone'Met het nu verschenen 'Seventeen' blikt de band terug op hun tienerjaren, waarin het leven een stuk onbezorgder was dan nu en zeker in deze tijd. Het is eigenlijk een verlangen naar die goeie ouwe tijd. Het is natuurlijk geweldig dat Krezip genomineerd is voor de 3FM Award en je kunt tot 13 april nog stemmen

Blaudzun - Real Hero

Het heeft ook bij Blaudzun even geduurd voordat we weer nieuw werk te horen kregen. Nu is dan 'Real Hero' uitgebracht, een ode aan de levenslust en alledaagse helden die ons leven de moeite waard maken. Het nummer was binnen no time geschreven en heeft een zeer persoonlijke betekenis voor Blaudzun: "Ik schreef het in eerste plaats met in mijn achterhoofd het doodzieke zoontje van een van mijn beste vrienden. Het is een eerbetoon geworden, ook aan zijn zusje en ouders. Toen ik ‘Real Hero’ schreef hadden we met z’n allen de hoop dat hij de ziekte zou overwinnen, maar het liep helaas anders. Afgelopen november zong ik de song in uitgeklede vorm op zijn begrafenis."Een fraai nummer met een mooie clip.

Nona - Q&A

Nona brengt deze week de single 'Q&A' uit.  Nona werd verkozen tot 3FM talent en deed mee aan de popronde. Ook speelde ze op Noorderslag en met haar fraaie stemgeluid, wat altijd doet denken aan Amy Winehouse, verovert ze ook de luisteraars van NPO Radio 2.  in 2019 speelde zij menige festivalweide totaal plat en deed zij een zeer succesvolle clubtour. 'Q&A' is een lekker relaxed Nona soulnummer.

FÄIS - Love You More

We sluiten ons overzicht af met Faisal Ben Said, beter bekend als FÄIS. Hij is een Nederlansde zanger en pianist die in 2016 doorbrak met de single 'Hey' die tot stand kwam in samenwerking met Afrojack. FÄIS heeft een lekker rauw randje in zijn stem als hij de registers opentrekt, wat verandert in een hele lichte hese klank als hij zijn akoestische nummers ten gehore brengt. In 2018 verscheen de akoestische EP 'Reflections' met zijn succesnummers.

Voor deze single werkte hij niet alleen weer met Afrojack, maar heeft hij ook het Zweedse songwritingteam Kristian Lundin en Andreas Carlsson ingeschakeld.

Over single zegt FÄIS zelf: "Met dit nummer wilde ik het gevoel beschrijven dat je kan bekruipen als je buitensporig verliefd bent op iemand. Zo intens zelfs, dat je je haast afvraagt waarom je zo gek bent op die persoon. Dat bedoel ik natuurlijk in de positieve zin van het woord, want het voelt zo onbegrijpelijk goed om samen te zijn. Normaal gedrag vervaagt daardoor bijna, omdat je op dat moment maar één ding wilt doen: liefhebben, liefhebben en nog meer liefhebben."

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Oscar and the Wolf | Paradiso 2016 | © Fotono Photography | All Rights Reserved