Nieuwe releases week 14, 2021

Rag'n'Bone Man & P!nk (foto)- Anywhere Away From Here

Een toffe samenwerking tussen Alicia Moore en Rory Graham, zoals P!nk en Rag'n'Bone Man eigenlijk heten, heeft een heerlijke plaat opgeleverd. De twee ontmoetten elkaar tijdens P!nk's Europese tour in 2017 en gelijk was zij fan van hem. Wie nou wie heeft benaderd voor deze plaat is niet bekend, maar 'Anyway From Here' is geschreven door Rag'n'Bone Man en maakt deel uit van zijn nieuwe album 'Life by Misadventure', wat op 23 april gelanceerd wordt.

Twenty One Pilots - Shy Away

Twenty One Pilots startte in 2009 als een driekoppige band in Colombus, Ohio. In 2011 verlieten Nick Thomas en Chris Salih de band en bij Tyler Joseph voegde zich drummer en trompettist Josh Dun. Dit duo heeft inmiddels vijf studio-albums uitgebracht en 21 mei is de release van nummer zes 'Scaled and Icy'. Met 'Shy Away' lichten de mannen van het nieuwe album een tipje van de sluier op. Het is iets minder poppy dan veel van hun gebruikelijke studiowerk, al kunnen we er niet omheen dat de liveshows een stuk krachtiger zijn: wij zagen de band nog op Lowlands 2019 met een spectaculaire show in de Alpha.

Róisín Murphy - Assimilation

De Ierse Róisin Murphy werd eind jaren '90 bekend als zangeres van triphop duo Moloko. Samen met haar partner Mark Brydon scoorde zij in 1998 hun grootste hit 'Bring It Back'. Na de break-up van Moloko startte Róisín Murphy een solocarrière en bracht in 2005 haar eerste album 'Ruby Blue' uit, in 2007 gevolgd door 'Overpowered'. Vervolgens duurde het acht jaar voordat Murphy het album 'Hairless Toys' lanceerde en na 'Take Her Up To Monto' uit 2016 verscheen vorig jaar 'Róisín Machine'. Het nu uitgebrachte 'Assimilation' is weer een lekker dansbaar elektropop nummer, wat je een beetje terugvoert naar de jaren 90.

London Grammar - America

Als nu alles wel goed gaat, verschijnt volgende week eindelijk het nieuwe album 'Californian Soil'. De release is al diverse keren uitgesteld - vorige maand zou het nog 9 april zijn - maar tot vreugde van de fans hebben zangeres Hannah Reid, gitarist Dan Rothman en drummer Dominic Major ondertussen wel vier singles van dit album uitgebracht. Afgelopen week verscheen nummer vijf 'America', een dromerig nummer dat lijkt te gaan over de niet uitgekomen droom in het land van de onbeperkte mogelijkheden.

Japanese Breakfast - Posing In Bondage

Michelle Zauner, geboren in Seoul, Zuid Korea, emigreerde voor haar 1e verjaardag met haar ouders naar Eugene, Oregon. Wellicht ken je haar als zangers van de band 'Little Big League' uit Philidelphia , die in 2014 na twee albums en één EP ophield te bestaan. Terug in Eugene begon Zauner soloprojecten te maken wat uitmondde in 'Japanese Breakfast'. In 2016 verscheen haar eerste album 'Psychopomp' en een jaar later 'Soft Sounds From Another Planet'. De 32 jarige Zauner zagen wij op London Calling, herfst 2017 en 'Posing In Bondage' is na 'Be Sweet' de tweede single van het nieuwe album 'Jubilee' wat 4 juni verschijnt.

Lola Lennox - Wherever You Go

Al eerder besteedden wij aandacht aan de dochter van Eurythmics zangeres Annie Lennox. Ook Lola heeft een geweldige stem en brak vorig jaar door met haar single 'Back At Wrong'. "Wherever You Go' gaat over het missen van mensen. Zelf verhuisde zij een aantal jaar geleden naar LA en liet vrienden, familie en herinneringen achter. Dat offer heeft zij moeten brengen om zich verder te kunnen ontplooien in haar muziek.

Alice Merton - Vertigo

Alice Merton is een bereisde singer/songwriter, met een Ierse vader en Duitse moeder. Vanwege het werk van haar vader heeft Merton een groot deel van jaar jeugd in Canada gewoond. Na vele verhuizingen volgde ze de Popacademie in Mannheim, waar zij ook de leden van haar huidige band ontmoette. In 2017 bracht ze de EP 'No Roots' uit die in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland goed ontvangen werd. In Nederland leerden wij de zangeres kennen tijdens ESNS 2018, waar zij in Huize Maas een toffe show neerzette. In 2019 verscheen het debuutalbum 'Mint' en afgelopen week de single 'Vertigo'. Net als 'No Roots' een lekker stevig up-tempo nummer.

Laura Jansen - The Door

Laura Jansen bracht in 2020 na zeven jaar stilte de single 'I Dream' uit, die begin dit jaar gevolgd werd door 'The Island'. Haar laatste werk daarvoor was het album 'Elba' uit 2013 en in de tussentijd heeft Jansen tweeënhalf jaar op Lesbos als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp gewerkt. Dit heeft geleid tot schrijven van het album 'We Saw A Light' wat op 7 mei dit jaar uitkomt. 'The Door' is nu de derde single die van dit album uitgebracht wordt en gaat over het 'thuisgevoel' wat ontheemde mensen voelen, zoals deze zin uit de tekst weergeeft: ‘I am my own home, everywhere I go’.

Leonie Meijer - Take Me Back to Forgiveness

Drie weken geleden lanceerde zij samen 'The BlueBirds' Krystl & Rachèl Loiuse nog de single 'Why Worry'. Leonie Meijer bereikte in 2011 de finale van The Voice en bracht in 2012 haar eerste Nederlandstalige album uit. Na haar tweede Nederlandstalige album uit 2013 ging het roer om en in 2015 verscheen het Engelstalige album 'The Naked Sessions', wat in 2017 opgevolgd werd door 'NJ 123'. Beide albums bestaan uit heerlijke laidback luisterliedjes. Met 'Take Me Back To Forgiveness' slaat Leonie Meijer opnieuw een andere weg in. Het akoestische gitaargeluid is ingeruild voor electropop, waardoor het nummer lekker uptempo is, maar gelukkig doet het niets af aan haar geweldige stem.

 

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Rag'n'Bone Man (AFAS Live 2018) & P!nk (Malieveld 2019) | © Fotono Photography | All Rights Reserved