Nieuwe releases week 16, 2021

CHVRCHES (foto) – He Said She Said

CHVRCHES, uitgesproken als “Churches”, is een Schotse electropopband. De band is in 2011 gevormd in Glasgow en bestaat uit Lauren Mayberry, Iain Cook en Martin Doherty. De bandleden brachten al diverse albums uit. In 2019 werkte de electropopband samen met artiest Marshmello op de track ‘Here With Me’. Dit nummer is inmiddels meer dan 484 miljoen keer beluisterd. Op 19 april kwam de nieuwe single van CHVRCHES ‘He Said She Said’ uit. Wij zijn fan!

The Weeknd (with Ariana Grande) – Save Your Tears (Remix)

The Weeknd en Ariana Grande hebben hun muzikale krachten gebundeld voor hun nieuwe nummer ‘Save Your Tears (Remix)’. Zoals de titel al doet vermoeden, is het een remix van het eerder uitgebrachte nummer ‘Save Your Tears’ van The Weeknd, waarbij de zanglijnen zijn aangevuld met de stem van Grande. In de video die vrijdag verscheen zie je een geanimeerde versie van The Weeknd in een desolate studio in de woestijn een levensechte Barbiepop van Ariana Grande samenstelt. Dit is niet de eerste samenwerking tussen deze twee grote artiesten. Het tweetal bracht in 2014 al het nummer ‘Love Me Harder’ uit. In deze remix vullen de herkenbare stem van The Weeknd en de wederom herkenbare stem van Ariana Grande elkaar mooi aan.

Jorja Smith – Gone

De 23-jarige Britse Jorja Smith zette in 2016 haar opgenomen song ‘Blue Lights’ op Soundcloud. Ze werd opgepikt door onder andere Drake en Stormzy die haar uitnodigden voor een samenwerking en verzorgde daarnaast een gastoptreden voor Kendrick Lamar. In 2018 brengt Smith haar debuutalbum ‘Lost & Found’ uit en dit zorgde ervoor dat haar carrière in een stroomversnelling terechtkwam. Jorja werd eerder al uitgeroepen tot beste British Female Solo Artist bij de Brit Awards. In 2018 won ze met haar meeslepende R&B songs met jazzy invloeden The Critics’ Choice Award, een onderscheiding die eerder al werd uitgereikt aan grote namen als Sam Smith, Adele en Tom Odell. Op de eerdere single ‘Addicted’ zijn zachte drums te horen, maar op ‘Gone’ krijgen we een uitdagende beat te horen die door de piano weer helemaal in balans wordt getrokken. Opnieuw weet Smith ons te verrassen met een ijzersterk nummer.

Sports Team – Happy (God’s Own Country)

Na twee succesvolle jaren, een optreden op Rock Werchter in 2019 en een veel belovend debuutalbum vorig jaar, groeide Sports Team uit tot één van dé postpunkbands van het moment. Stilzitten zat er voor de Britten Alex Rice (zanger), Rob Knaggs (zanger), Henry Young (leadgitarist), Oli Dewdney (bassist), Al Greenwood (drummer) en toetsenist Ben Mack niet in. Nog geen jaar na hun laatste album ‘Deep Down Happy’ heeft de band alweer nieuwe muziek klaar. Op de nieuwe single ‘Happy (God’s Own Country)’ lijkt het alsof de band hun coronafrustraties van de afgelopen tijd eruit gooit. Hoewel de sound op de single niet veel verschilt van hun eerdere werk, is de sound spettender en gedurfder dan voorheen. Laat je meeslepen door de aanstekelijke riffs en de lyrics en geniet! Dit nummer is perfect voor op een festival in de zomer. Wanneer mogen we weer?

Wolf Alice – Smile

Het langverwachte derde album van de Britse band Wolf Alice komt eraan. Het onlangs aangekondigde album ‘Blue Weekend’ is de opvolger van ‘Visions Of A Life’ uit 2017. Het album uit 2017 wordt door vele gezien als het beste werk van de band tot nu toe. Na twee albums, een deluxe versie van ‘My Love Is Cool’ en een tour werd het tijd voor Wolf Alice om het lange wachten van de inmiddels grote fanbase te belonen met een nieuwe single. De riffs, waar de Londense band om bekend staat, maken hun comeback. ‘Smile’ bevat een heerlijke portie gitaarrock met een harde baslijn. Hopelijk krijgen we meer van dit soort muziek op ‘Blue Weekend’, het derde album dat wordt uitgebracht op 4 juni.

Joshua J – Spare Me

Het multitalent uit Breda begon ooit als DJ maar ging al snel over tot het schrijven en produceren van zijn eigen muziek. Joshua’s eerste EP werd door Dr.Dre getipt in zijn ‘Beats of the Week’ playlist en zijn eerste vocal track ‘Lock My Door’ is inmiddels meer dan viermiljoen keer beluisterd op Spotify. Op 2 april bracht Joshua J zijn single ‘Loving You’ uit. Daarvan is afgelopen vrijdag de videoclip verschenen. Het muzikale talent besloot vrijdag niet alleen deze videoclip met ons te delen, hij bracht namelijk ook zijn nieuwe single ‘Spare Me’ uit. Het nummer is lekker catchy en het blijft de hele dag in je hoofd zitten (maar dat vinden wij helemaal niet erg). Joshua J is een echte belofte… Keep an eye on him!

La Belle Époque, Marien Dorleijn - Sanity

‘Sanity’ is een van de laatst geschreven songs voor ‘La Belle Époque, Volume 1,’ het album van La Belle Époque, het nieuwe project van Danny van Tiggele (o.a. Mister and Mississippi & TOUSCH). Het is een uptempo song, leunend op een aantal ‘Rolling Stones’ geïnspireerde gitaarriffs en snel wisselende akkoorden. Zoals voor elk nummer op de plaat zijn er een aantal muzikanten uitgenodigd om Danny van Tiggele en Tom Broshuis te vergezellen. Op ‘Sanity’ zijn dan ook Robin Bremer (Le Motat) op de bas en Kees Schaper (Tim Knol, Judy Blank) op de drums te horen. Danny benaderde Marien Dorleijn (Moss) voor de zang. Moss is al lange tijd een van de favoriete Nederlandse band van van Tiggele. De boodschap achter ‘Sanity’ is dat het goed is om af en toe een stapje terug te doen, om vervolgens alles te overzien en twee stappen vooruit te zetten. Eigenlijk een realitycheck; zijn we allemaal nog oké? Of zijn we helemaal gek aan het worden?

Sofie Winterson – Lisbon

Na de EP die ze met Benny Sings in 2019 uitbracht, is er weer nieuw werk van singer songwriter Sofie Winterson. De Amsterdamse bracht haar nieuwe single ‘Lisbon’ uit, gemaakt met de Australische producer Golden Vessel. Dit fijne indiepopliedje met galmende zang is geïnspireerd op het boek ‘Night Train to Lisbon’ van Pascal Mercier (uit 2004). Het gaat over dat je pas als je iets opschrijft pas écht weet wat je wil zeggen. Winterson werkte eerder al samen met onder andere Nana Adjoa en San Holo. In de zomer verschijnt de gelijknamige EP van de getalenteerde zangeres.

Eefje de Visser – Storm

‘Storm’ is de nieuwe single van Eefje de Visser. Nadat de zangeres in 2020 haar album ‘Bitterzoet’ uitbracht, ontving ze vele prijzen. Zo won De Visser vorig jaar al een Album Van Het Jaar award, een Buma NL Award, de Schaal van Rigter en de Gouden Notekraker. Dit jaar mocht de Eefje twee Edisons in ontvangst nemen voor Album en Alternative. Bovendien kreeg zij ruim een week geleden de 3FM Award voor Beste Artiest. Nu is Eefje de Visser terug met de eerste single sinds haar album: ‘Storm’. Met deze song wil ze iets hoopvols maken, een nummer over het verlangen om na lange tijd van onrust eindelijk alles los te kunnen laten. Met een dansende menige in gedachte en de behoefte om weer te kunnen feesten, maakte ze deze track. Wij dromen net als Eefje om onder de zon te kunnen dansen en te kunnen genieten van ‘Storm’.

Wies - Meisje

‘Meisje’ is de nieuwe single van Wies. De indie-popband maakt stevige popliedjes. Wies werd in de zomer van 2018 geboren en bestaat uit Jeanne, Jasper en Tobias. De band brak door na het uitbrengen van het nummer ‘Soms Is Het Te Laat’ in 2019. Op de nieuwe single ‘Meisje’ is het typische Wiesgeluid weer van de partij. Het is een uptemponummer dat,  zoals we gewend zijn bij het drietal, lekker in je hoofd blijft zitten. Een lekker nummer om swingend je weekend mee af te sluiten.

© Mirella Waaijenberg

 

Foto | Chvrches| Best Kept Secret Festival 2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved