Nieuwe releases week 17, 2021

Billie Eilish - Your Power

Billie Eilish behoeft natuurlijk geen introductie. Wij zagen haar nog tijdens de laatste editie van Lowlands in 2019 waar zij al vroeg op de dag in een afgeladen Alpha e.o. een spetterend optreden neerzette. Sindsdien zijn er een aantal nieuwe singles uitgebracht waaronder natuurlijk de titelsong van de James Bond film ('No Time To Die') en een samenwerking met Rósalia. Tijd voor nieuw werk: 26 april verscheen opeens op social media een korte clip van wat de nieuwe song 'Happier Than Ever' leek te zijn. Inmiddels is duidelijk geworden dat dit de titelsong is van het op handen zijnde album dat op 30 juli uitkomt. In aanloop daartoe is de single 'Your Power' uitgebracht. Een typische Eilish song, lekker mellow en die heerlijke stem.

Royal Blood - Typhoons 

Twee weken geleden brachten drummer Ben Thatcher en bassist/zanger Mike Kerr de single 'Boilermaker' uit en werd tevens de release van het nieuwe album 'Typhoons' aangekondigd. Deze week is het dan zover, we kunnen het derde album van het duo Royal Blood verwelkomen. Het album bestaat uit 11 nummers waarbij de mannen met de laatste song een nieuwe weg in slaan. We kennen ze natuurlijk van de stevige rocknummers en zelfs de wat rustigere nummers op hun voorgaande albums zaten alsnog vol met behoorlijk gitaargeweld en stevige drums. 'All We Have Is Now' is een akoestisch nummer met alleen pianobegeleiding.

War Paint - Lilys

De Amerikaanse Indie rockband War Paint bestaat uit Emily Kokal (zang, gitaar), Theresa Wayman (zang, gitaar), Jenny Lee Lindberg (bas, zang) en Stella Mozgawa (drums, keyboard). De band startte in 2004 en heeft sindsdien een aantal wisselingen in bezetting gehad. Zo heeft o.a. Red Hot Chilli Peppers gitarist Josh Klinghoffer meegewerkt aan een EP. Vanaf 2004 hebben een aantal drummers deel uitgemaakt van de band, maar inmiddels is de huidige samenstelling al sinds eind 2009 gelijk. In 2010 verscheen het eerste album en het vierde is in aantocht. De nu uitgebrachte single 'Lilys' heb je wellicht al gehoord want het is de titelsong van de HBO serie 'Made for Love'. We kunnen niet wachten op de rest van het album.

Garbage - No Gods No Masters

De Amerikaanse rockband 'Garbage' gaat al 28 jaar mee en bestaat uit de excentrieke Schotse zangeres Shirley Manson en de Amerikaanse muzikanten Duke Erikson (basgitaar en toetsen), Steve Marker (gitaar) en Butch Vig (drums). Begin april werd de single 'The Men Who Ruled The World' uitgebracht. Deze zal net als de nu verschenen titelsong op het 7e album 'No Gods No Masters' staan dat op 11 juni officieel uitkomt.

Rag'n'Bone Man - Crossfire

Rory Graham, zoals Rag'n'Bone Man eigenlijk heet, heeft weer een pareltje afgeleverd. Drie weken geleden zorgde de samenwerking met P!nk al voor een wereldplaat. 'Crossfire' is de vierde single van het nieuwe album 'Life By Misadventure' waarvan wij eerder berichtten dat de release vorige week vrijdag al was, maar dit blijkt pas 7 mei te worden. Nog even wachten dus, maar vanzelfsprekend kijken we er erg naar uit.

Noel Gallagher's High Flying Birds - We're On Our Way Now

Noel Gallagher vormde in de jaren 90 met zijn broer Liam de band Oasis. Dat broers die vijf jaar in leeftijd schelen weleens brouilleren, is niet gek. Dat komt in de beste families voor en er zijn vele voorbeelden te noemen waar dat binnen de muziekwereld ook het geval is geweest. Beide Gallaghers zijn een eigen weg ingeslagen en geheel niet onverdienstelijk. Zo traden ze allebei op menig festival op en Liam staat geprogrammeerd voor komende editie van Lowlands. Ook Noel timmert behoorlijk aan de weg. In 2018 zagen wij hem Pinkpop en tja...welk groot festival eigenlijk niet? Met zijn 'High Flying Birds' heeft het tot 2011 geduurd voordat het eerste album uitkwam. Wel waren er al een aantal singles verschenen, maar hierop leek Noel nog een beetje op zoek te zijn naar zijn eigen stijl. In 2017 verscheen zijn vierde album en sindsdien werden een aantal EP's uitgebracht waarvan vorig jaar de laatste. Op het nieuwe 'We're On Our Way Now' horen we Noel Gallagher zoals we hem ook kennen uit de Oasis tijd.

Machine Gun Kelly ft. Kellin Quinn - love race

Rapper Machine Gun Kelly kortweg MGK bracht eind januari de film 'Downfalls High' uit, waarin het verhaal verteld wordt van een high school meisje dat verliefd wordt op de verkeerde jongen. De film is een aaneenschakeling van clips van het vorig jaar verschenen album 'Tickets To My Downfall'. Voor de nieuwe single 'love race' is Colson Baker, zoals MGK eigenlijk heet, de samenwerking aangegaan met Kellin Quinn, zanger van 'Sleeping With Sirens'. Deze fijne combi levert een lekkere uptempo punk-rockplaat op.

girl in red - if i could make it go quiet

Twee weken geleden kondigden wij de nieuwe single 'You Stupid Bitch' aan van de Noorse zangeres Marie Ulven. 'girl in red' is haar indiepop project al kunnen we rustig stellen dat Ulven van vele markten thuis is. Zo is ze niet vies van een lekker stukje rappen op de eerder verschenen single 'Serotonin', wat ook op haar nu verschenen debuutalbum. 'if i could make it go quiet' is verschenen. Op het album staan voornamelijk dromerige indiepop songs als 'midnight love' en 'Apartment 402'. Al eerder lieten we weten dat Marie Ulven geen blad voor de mond neemt en dit wordt nog eens extra duidelijk in het nummer 'Did You Come' waarin het refrein eindigt met 'Was she good? / Just what you like / Did you cum? / How many times?'. Het album bestaat uit 11 nummers waarvan een de opmerkelijke titel '.' (slechts een enkele punt) heeft. Als je naar de tekst luistert, past het perfect; Ulven is met stomheid geslagen. Het album beschrijft het continu op zoek zijn naar de ideale partner en het steeds teleurgesteld worden.

The Sore Losers (foto) - Yeah, Yeah, Yeah

Dat onze zuiderburen toffe acts voortbrengen is geen nieuws. 'The Sore Losers' past perfect in dat rijtje. De uit Belgisch-Limburg afkomstige rockband is weliswaar nog niet zo heel bekend in Nederland, maar ze zijn toch echt al een tijde aan de gang. The Sore Losers bracht het eerste album al in 2010 uit. De trouwe festivalganger is hen gegarandeerd tegengekomen want ze stonden o.a. op Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Cityrock. De band heeft inmiddels vier albums op hun naam staan en vorig jaar werd het 10-jarig jubileum van het album 'The Sore Losers' gevierd met een 'track by track commentary' stream van het debuutalbum. De mannen laten je horen hoe ieder nummer tot stand is gekomen en dat in gewoon Vlaams. Het nieuwe 'Yeah, Yeah, Yeah' is lekkere vuige garagerock, met toffe gitaarsolo's en strakke drums.

LUWTEN - Draft

Tessa Douwstra oftewel LUWTEN is een Amsterdamse singer/songwriter die vier jaar geleden met haar debuutalbum 'LUWTEN' een platencontract verdiende bij het gerenommeerde platenlabel 'Glassnote Record'. Het label dat ook o.a. Chvrches, Mumford and Sons en Aurora onder contract heeft. In vergelijking met het debuutalbum hoor je op het nieuwe 'Draft' andere invloeden. Zo schurkt het eerder op single verschenen 'Sleeveless' tegen R&B aan, terwijl 'Stopwatch' een lekkere beat laat horen, die stiekem een beetje aan De Staat doet denken. Niet vreemd natuurlijk want LUWTEN heeft regelmatig met de band opgetreden en is de vriendin van Torre Florim. Al met al een fijn album met afwisselende songs, een aanrader!

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | The Sore Losers | Cityrock 2016 | © Fotono Photography All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *