Nieuwe releases week 17

Wij hebben weer een aantal fijne nieuwe releases opgedoken en je vindt ze hieronder.

YUNGBLUD – Weird!

‘Weird!’ is de eerste single van YUNGBLUD zijn tweede album dat later dit jaar uitkomt. De single klinkt heel anders dan we van de 22 jarige Brit gewend zijn, rock elementen hebben plaats gemaakt voor elektronische elementen. Dat hij geïnspireerd is door bands als Depeche Mode en LCD Soundsystem is goed hoorbaar. Deze song zou zomaar eens een radio hitje kunnen worden denken wij!

 

 

 

Charli XCX – claws

De nieuwe single ‘claws’ heeft de bekende Charli sound, net als de voorgaande single ‘forever’. Beide nummers komen op haar nieuwe album: ‘How I’m Feeling Now’ dat op 15 mei uitkomt. Om het album te maken, vroeg Charlie haar fans om hulp. Wij zijn erg benieuwd naar het album..

 

 

 

The Rolling Stones – Living In A Ghost Town

Als de geschiedenis ons íets heeft geleerd, dan is het wel dat The Rolling Stones niet te stoppen zijn. Voor het ‘One World Together At Home’ evenement van Lady Gaga kwamen Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts als vanouds weer samen. Hoewel, als vanouds… Ze waren niet fysiek bij elkaar, maar speelden vanuit de veiligheid van hun eigen huis een bijzondere versie van ‘You Can’t Always Get What You Want‘. Dat deze legendarische iconen het nog steeds in de vingers hebben, blijkt wel uit de release van hun donderdag verschenen single ‘Living In A Ghost Town’.

Jagger en Richards schreven het nummer meer dan een jaar geleden, maar het kwam op de plank te liggen. Door de situatie waar we nu in verkeren staken de mannen de koppen bij elkaar en werden de opnames vanuit isolatie weer hervat.

 

 

 

Dinand – Whatever Comes For Me

Voormalig leadzanger van Kane, Dinand Woesthoff komt naar 6 jaar met een nieuwe single genaamd: ‘Whatever Comes For Me’. De single is een voorproefje van zijn eerste soloplaat. Over het ontstaan van het nummer zegt Woesthoff: ‘Ik neem je mee naar Ibiza. Aan de keukentafel nemen Robin en ik die middag een versie op van een liedje dat al sinds jaren door mijn hoofd deint. Whatever Comes For Me heet het, zei ik. Laten we zien hoe het gaat. Alles was rauw aan die opname. Gitaar nauwelijks gestemd, microfoon zeker niet goed geplaatst, flarden lyrics als vrije geesten rondwarend over een clicktrack te hard op mijn niet al te beste koptelefoon. Een ode aan het leven in alle pracht en kracht, kleuren, geuren, wegen en raadsels. Het onbekende bezongen, ontrafelt in klank met nooit een intentie om ook maar één seconde te willen begrijpen. Mijn ode aan inspiratie’.

 

 

 

Maria Mena – Not OK

Voor het eerste in vijf jaar brengt Maria Mena nieuwe muziek uit, ze komt met haar nieuwe single: ‘Not OK’ dat een voorproefje is van haar album die dit najaar zal uitkomen. Op 14 december staat de zangeres in de grote zaal van Paradiso en wij hopen de Noorweegse daar uiteraard te zien.

 

 

 

James Blake – You’re Too Precious

Na het uitbrengen van zijn vierde album, het met een Grammy genomineerde ‘Assume Form‘ uit 2019, stortte zanger en producer James Blake zich vol overgave op het schrijven van nieuw materiaal. En met succes, want enige tijd geleden liet hij weten het liedje ‘You’re Too Precious’ te hebben geschreven. Dat nummer is vandaag uitgebracht en hier te beluisteren.

 

 

Joe Buck – Own The Morning

Op vrijdag, 24 april 2020, brengt singer-songwriter Joe Buck zijn allereerste EP uit, onderdeel van deze EP is zijn nieuwe en gelijknamige single getiteld ‘Own The Morning’. Voor een aantal nummers op de EP werkte hij samen met professionele singer-songwriters uit Nashville, waar hij ook z’n debuutalbum heeft opgenomen. “Ik ben heel blij om niet alleen één nieuwe single te releasen maar ook mijn eerste EP met daarop naast de nieuwe single ook onder andere mijn singles The Way You Take Time, You Don’t See Me, White Roses en daarnaast nog eigen versie van de wereldwijde hit ‘Breathin’ van Ariana Grande, deze cover heb ik samen met mijn beste vriend in deze quarantaine tijd, vanuit ons huis geproduceerd.”

Joe Buck over zijn single ‘Own The Morning:

‘Na een break up denk ik altijd dat het verdriet nooit meer overgaat, maar dat is nooit zo. Langzaam maar zeker leer je er mee omgaan. Own The Morning gaat over het moment dat je niet meer de hele dag aan die persoon denkt. Het wordt iets makkelijker maar iedere ochtend raakt het je nog. Dan mis je alle kleine dingen een raakt het missen je het meest.’

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

Foto: Yungblud in Vera Groningen, © rezien | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *