Nieuwe releases week 2 2021

Sleaford Mods  (foto)  – Spare Ribs
 
De uit Nottingham (VK) afkomstige mannen van Sleaford Mods brengen hun 11e album uit en het is zoals je van ze verwacht. Lekker rauw en heerlijk tegen de gevestigde orde aanschoppend. Zo werkte aan het nummer ‘Nudge It’ Amy Taylor van de Australische Punkband ‘Amy and the Sniffers’ mee. Ook Billy Nomates is te horen op het album; zij zingt mee in ‘Mork n Mindy’.
 
 
 
 
 
Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Clubs
 
In aanloop naar de release van het gelijknamige album verschijnt vandaag ‘Chemtrails Over The Country Club’. Het is na ‘Love Me You Like A Woman’ de volgende single van Lana Del Ray’s 7e album wat op 19 maart uitkomt. Voor deze single werkte de artiest samen met de singer-songwrtiter en producer Jack Antonoff, die al eerder met o.a. Taylor Swift, St. Vincent, Lorde en Carly Rae Jepson samenwerkte. Een prachtig nummer. We zijn benieuwd naar de rest van het album.
 
 
 
 
 
Foo Fighters – Waiting On A War
 
Vorige week berichtten we al over het nieuwe album van Foo Fighters, waarvan frontman Dave Grohl gisteren zijn 52e verjaardag vierde. ‘Medicine At Midnight’ bevat 9 nummers en daarvan is dan nu de derde single uitgekomen. Grohl schreef het nummer een dag nadat zijn 11-jarige dochter hem vroeg of er oorlog zou komen. Opgegroeid in Washington DC had Grohl als kleine jongen nachtmerries over een oorlog met raketten die in de achtertuin zouden neerkomen. Kijkend naar de huidige situatie in de VS en Washington in het bijzonder kun je wel zeggen dat de release van ‘Waiting On A War’ goed getimed is.
Overigens werd zojuist bekend dat Foo Fighters tijdens de inauguratie van president Biden zal optreden.
 
  
 
 
 
Maxïmo Park – All Of Me
 
In 2019 verscheen hun laatste album en dit was tevens het laatste jaar waarin de post-punkband uit New Castle (VK) in Nederland te zien was. 26 februari is de lancering van het nieuwe album ‘Nature Always Wins’, waarvan deze week de single ‘All Of Me’ verscheen. Frontman Paul Smith zegt zelf over de song: “It’s a love song about the power of song itself, buoyed by the uplifting music in the chorus. It’s also about domesticity and family life being valid subject matter for a pop song. The more intimate verses are bits of advice to someone who has changed your perspective on life. Big themes!”
De band staat 21 september 2021 in Paradiso Noord.
 
 
 
 
You Me At Six – Suckapunch
 
Deze punkrockers uit Weybridge, vlak onder London, zijn met hun muziek een stuk volwassener geworden. Op de oudere albums was het gewoon recht toe rechtaan gitaren en drums, ‘Suckapunch’ heeft toch wat meer melodieuze elementen, zonder dat het commercieel wordt. Een aanrader! We hopen dat het concert op 15 juni 2021 in de Melkweg doorgaat.
 
 
 
 
Black Country, New Road – Track X
 
Black Country, New Road is een Britse band die uit zeven twintigers bestaat. Hun muziek gaat vrijwel alle kanten op, van moderne jazz tot postpunk en rap. Hun nummers zijn allemaal minimaal 6 minuten lang, behalve de nu uitgekomen single ‘Track X’, die maar 04:44 duurt. Het album ‘For the first time’ verschijnt op 5 februari en de band zou 15 februari in Bitterzoet staan. Dit concert is uitgesteld tot dinsdag 16 november 2021.
 
 
 
 
 
EUT – Cool
 
19 februari verschijnt het nieuwe album ‘Party Time’ waarvan vorig jaar al de gelijknamige single uitgebracht werd. Nu is het de beurt aan ‘Cool’ waarvan ook de clip op YouTube gelanceerd is. In onze preview voor ESNS is de band al getipt voor de vrijdag, ongetwijfeld zal de nieuwe single gespeeld worden.
 
 
 
 
 
Son Mieux – 1992
 
Deze Nederlandse band staat morgen op Noorderslag en is wat ons betreft de ideale afsluiter voor dit festival, zie de preview van ESNS dag 4. Ongetwijfeld zal de nieuwste single ‘1992’ gespeeld worden. Wij kijken er wel naar uit.
 
 
 
 
 
Baby Queen – Raw Thoughts
 
De in Zuid-Afrika geboren Bella Letham heeft als artiestennaam ‘Baby Queen’ en woont al een aantal jaar in Engeland en aantal hits van haar zijn ‘Internet Religion’, ‘Buzzkill’ en ‘Want Me’. Haar nummers en ook de gekozen artiestennaam komen behoorlijk poppy over, maar de teksten zijn dat absoluut niet. In een interview met KINK liet Letham weten dat haar muziek juist antipop is, bedoeld voor mensen die pop juist haten. Hoe dan ook, het klinkt lekker.
 
 
 
 
 

Elle Hollis – Guys And Cars

De Limburgse Elle Hollis won vorig jaar de ‘Nu of Nooit’ prijs en zou dan traditiegetrouw Pinkpop openen. Afijn dat is een jaartje uitgesteld (hopen wij), maar ondertussen heeft Hollis niet stilgezeten. Vorig jaar verschenen zes singles, waarvan twee akoestische versies van eerder uitgebrachte nummers. Klapper was toch wel ‘Running Out Of Love’, dat ook akoestisch werd opgenomen. Deze week was de release van ‘Guys And Cars’, een nummer dat gaat over de strijd van het meisje dat het op moet nemen tegen de andere liefde van haar vriendje… juist, die voor auto’s. Toch is het een vrolijk nummer van deze poppy zangeres.
 
 
 
 
© Irwan Notosoetarso | All Rights Reserved
 
Foto | Sleaford Mods | Loos Ends Festival 2019 | © Susana Martins | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *