Nieuwe releases week 2, 2022

Muse (foto) - Won't Stand Down

Het is alweer drie jaar geleden sinds de Bitse rockband Muse het laatste album 'Simulation Theory' uitbracht. Op dit album hoorden we meer elektronica en sommige nummers deden zelfs experimenteel aan. De daarop volgende tour was zoals je van Matthew Bellamy (gitaar en zang, Dominic Howard (Drums) en Christoffer Wolstenholme (bas) kunt verwachten. De Ziggo Dome werd getrakteerd op veel visueel spektakel, al zal de Drones tour waarschijnlijk nooit geëvenaard worden. Toch misten veel Muse fans de vette rock op dit album. Met 'Won't Stand Down' horen we weer het vertrouwde geluid van de mannen. Vette drums straffe baspartijen en stevige gitaarriffs.

Eddie Vedder - Brother the Cloud

11 februari komt het nieuwe album 'Earthling' van Eddie Vedder uit. Al eerder besteedden wij aandacht aan de tracks 'Longway' en 'The Haves'. Overigens laat Vedder zich op dit album door niet de minste artiesten bijstaan. Zo werkten Elton John, Stevie Wonder, Ringo Star, Glen Hansard, Chad Smith en Josh Klinghoffer aan het album mee. In tegenstelling tot de twee eerdere nummers is 'Brother the Cloud' wat meer uptempo nummer. Het begin is weliswaar vrij mellow, maar de song ontpopt zich als een stevig rocknummer en zou zelfs prima passen op een Pearl Jam album.

Nona - Liar

Nona begint het nieuwe jaar met de vrolijk dansbare nieuwe single 'Liar', al moet wel gezegd worden dat het onderwerp van het nummer alles behalve vrolijk is. Hetgaat over een verbroken relatie waar zij geen goed kon doen en als leugenaar bestempeld wordt. Zowel vocaal als instrumentaal zit het nummer goed in elkaar, waarbij de trompet een prima aanvulling is.
Nona staat 18 juni op Pinkpop en we zijn benieuwd welke stage zij plat zal spelen.

Beachdog - Dog

Stilzitten pas niet in het straatje van David Achter De Molen. De voormalige frontman van John Coffee bracht met zijn nieuwe band Beachdog begin oktober de debuutsingle 'Crawl In Pieces' uit en in eind november 'Milk'. Nu werd 'Dog' gelanceerd, een meer hardrock dan grungenummer wat men name blijkt uit de samenzang in het refrein. Overigens voorspelden we in oktober dat Beachdog deze zomer op diverse festivals te zien zal zijn, is al bevestigd met dat de band voor Paaspop.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Blood Red Shoes - Ghosts On Tape
Klik hier voor de recensie

 

The Wombats - Fix Yourself, Not The World
Klik hier voor de recensie

 

Fickle Friends - Are We Gonna Be Alright?
Klik hier voor de recensie

 

Jack White - Love is Selfish

 

Placebo - Try Better Next Time

Fontaines D.C. - Jackie Down The Line

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Muse | Ziggo Dome 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved