Nieuwe releases week 23, 2021

Topic, Bebe Rexha - Chain My Heart

We gaan BOOMBOOM BOOM het weekend in met Topic en Bebe Rexha. De twee bundelen hun krachten ineen in hun nieuwe nummer ‘Chain My Heart’. Met zijn kenmerkende EDM-geluid heeft Tobias Topic wereldwijde successen geboekt, waaronder met het nummer ‘Breaking Me’. Met ‘Chain My Heart’ heeft hij wederom een verrassing voor ons in petto. Voor de vandaag uitgekomen single heeft hij namelijk beroep gedaan op de zangkunsten van Bebe Rexha. De Albanees-Amerikaanse zangeres is onder meer te horen op ‘In The Name Of Love’ van Martin Garrix en ‘Harder’ van Jax Jones’.

 

Nothing But Thieves (foto) - Futureproof

De Britse band Nothing But Thieves brak in 2015 doormet ‘Nothing But Thieves’, een debuutplaat met onder andere ‘Hanging’, ‘Wake UpCall’ en ex-3FM Megahit ‘Trip Switch’. Toch was het de opvolger ‘Broken Machine’ die de band in 2017 nóg populairder maakte. Hierop stond onder andere het nummer ‘Amsterdam’, dat ook 3FM Megahitwerd en dat een ode is aan onze hoofdstad. Goed nieuws voor de Nothing ButThieves-fans: ze hebben vandaag hun single ‘Futureproof’ gedropt! Het is een samenvloeiing van gitaarrock en hiphop. Zou dit een voorproefje zijn van een nieuw vierde album…? Het smaakt wat ons betreft in ieder geval naar meer.

Sleater-Kinney - Path of Wellness

We hebben deze week ook twee albums voor jullie in petto. We beginnen met de eerste, ‘Path of Wellness’ van Sleather-Kinney. Dit is het eerste album van het duo bestaande uit Corin Tucker en Carry Brownstein. Hiervoor vormden zij namelijk een band met drummer Janet Weiss, die na een publiekelijk conflict uit elkaar zijn gegaan. Sleater-Kinney wendde zich tot muziek als uitstel van de politieke strijd buiten en de fysieke en psychische uitdagingen van een pandemie. “Hoe gaan we om met een moment dat ons een klap in het gezicht geeft?” ‘Path of Wellness’ is feel good muziek voor in slechte tijden. Het album is een onderzoek van het begrip waarnaar in de titel wordt gesuggereerd - het gevoel dat we allemaal op zoek zijn naar een schijn van vreugde en vrede na één van de slechtste jaren in de moderne geschiedenis. Op de plaat staat ‘Bring Mercy’ als afsluiter. Dat gaat over de kernwaarden liefde, begrip en kameraadschap. Deze kernwaarden zijn belangrijk om je aan vast te houden in een slechte periode. ‘Path to Wellness’ is een album dat je pas echt kunt waarderen na een turbulente periode.

Maroon 5 - JORDI

Maroon 5 bracht deze week ook een nieuw album uit. Het album ‘Jordi (deluxe)’ is vernoemd naar Jordan Feldstein, de oude manager van de band en jeugdvriend van Adam, die in 2017 is overleden. Het befaamde nummer ‘Memories’ staat ook op de plaat. De lyrics daarvan is terug te koppelen naar Jordan “a toast to the ones we lost on the way, because the drinks bring back the memories and the memories bring back you”. Doe je koptelefoon op en laat je meeslepen door het prachtige album ‘Jordi’ van Maroon 5.

Lorde - Solar Power

Op 8 juni updatete Lorde uit het niets haar website. Hier werden we niet alleen getrakteerd op een foto, maar ook op de mysterieuze hints naar nieuwe muziek. Haar nieuwste single zou op 21 juni verschijnen, maar door het lekken van informatie is de releasedatum vervroegd naar vandaag. De Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde is na vier jaar afwezigheid dan ook terug met haar nieuwe single ‘Solar Power’. De backing op deze single worden verzorgd door niemand minder dan Phoebe Bridgers en Clairo. ‘Solar Power’ bevat alle energie die we nodig hebben om het hele jaar mee door te komen. Met een rustig gitaarspel bejubelt Lorde de zomer en als de drums erbij komen, vieren we samen met haar dat de zomer is begonnen. Lorde is terug, straalt harder dan ooit en wij zijn er heel blij mee.

Garbage - No Gods No Masters

No Gods No Masters’ is het zevende studioalbum van de Amerikaanse rockband Garbage. Na meer dan 25 jaar muziek maken, klinkt de band nog altijd fris en levendig. Het album lijkt een muzikale expressie om maatschappelijke onderdrukking aan te pakken. De nummers zijn dynamisch, boeiend en energiek.

S10 - Adem je in

De Hoornse S10 (Stien den Hollander) brengt vrijdag 11 juni haar nieuwe single ‘Adem Je In’ uit. Dit liedje heeft ze geschreven voor de mensen om haar heen die haar dierbaar zijn. “Lang ben ik bang geweest dat dit niet voor mij was weggelegd, de veiligheid voelen die iedereen verdient. Deze mensen hebben mij een thuis gegeven dat ik zo lang heb gemist”, schrijft de zangeres op haar Instagram. Dit is dan ook te horen in de lyrics van deze prachtige ballad. Wij zijn fan van de prachtige stem van S10 en van dit nummer!

45ACIDBABIES - Only Class6 From Now On

Het Amsterdamse collectief 45ACIDBABIES bestaat uit Sophia de Geus, Daniel Brem, Robin de Geus en Giorgio Paquay, vier verschillende persoonlijkheden die zich toch creatief samen door een deur weten te persen. De Amsterdammers hebben supportshows gedaan voor The xx, Sleigh Bells, De Staat en Millionaire en zelf timmeren ze ook lekker aan de weg met hun eigen muziek. Hun nieuwe single ‘Only Class6 From Now On’ is nu overal te beluisteren. “Wachten tot de wereld aan je voeten ligt is saai, dus waarom zou je niet doen alsof je al zo beroemd bent als je kunt zijn en het ook echt laten gebeuren? Met een beetje hulp van ADAM, die je op de track hoort, rijken we eindelijk naar de sterren”, aldus de band over ‘Only Class6 From Now On’.  Het nummer heeft het allemaal; een bijtende gitaar, een bloeiende basslijn en een goed middenstuk. Op elke track die het collectief maakt, zet 45ACIDBABIES stappen vooruit.

Orange Skyline - Keep It Together

De Amsterdamse band Orange Skyline heeft afgelopen donderdag de tweede single van hun aankomende, nieuwe album uitgebracht: ‘Keep It Together’. De lead vocals op deze single zijn voor het eerst niet van frontman Stefan van der Wielen, maar van zijn broer en de gitarist van de band, Niels. ‘Keep It Together’ is een song over positief blijven en genieten van het leven. “Perfect voor de zomer van 2021”, aldus Orange Skyline. Een zomer die in meerdere opzichten wel eens oranje kan gaan kleuren.

BANNERS - Serenade

We willen deze week graag afsluiten met ‘Serenade’ van BANNERS. Michael Joseph Nelson, zoals de zanger eigenlijk heet, weet ons te pakken met de catchy melodie van het nummer en met de tekst. “Go on, go on, I’m not beside you but I’ll be the song there in the silence, I. I’ll always be your serenade, serenade, I. I’ll always be your serenade”, luidt de tekst. Wij gaan de komende tijd lekker los op ‘Serenade’ van de Britse BANNERS.

© Mirella Waaijenberg

 

Foto | Nothing But Thieves | Dauwpop 2019 | Denise Amber Photography | All Rights Reserved