Nieuwe releases week 23

We hebben weer een aantal nieuwe releases van afgelopen week voor je op een rijtje gezet.

Sports Team – Deep Down Happy

Het geldt voor iedereen en dus ook voor Sports Team. Corona kwam, zag en gooide roet in het eten van al hun plannen. Hierdoor heeft de release van hun album ‘Deep Down Happy’ vertraging opgelopen. Met hun singles ‘Here It Comes Again‘ en ‘Here’s The Thing‘ sloeg Sports Team in februari al de weg in richting de lancering van hun debuutalbum. Daarop volgde eind april het uitbrengen van ‘Going Soft‘ en op 1 juni verscheen ‘Long Hot Summer‘. Nu hebben ze glorieus de eindstreep gehaald: ‘Deep Down Happy’ is vanaf nu in z’n geheel te beluisteren, inclusief de nieuwe single ‘Camel Crew’.

 

 

Rolling Blackouts Coastal Fever – Sideways to New Italy

‘Sideways to New Italy’ is het tweede album van de uit Australië afkomstige band Rolling Blackouts Coastal Fever. Een heerlijk album dat je doet verlangen naar een chille vakantie aan het strand. De plaat luistert makkelijk weg en de heren van Rolling Blackouts Coastal Fever bewijzen op deze manier nog maar eens dat zij hun plek in de indie scene zeker verdienen. Wij hopen ze snel weer eens live te mogen zien, en dan het liefst onbezorgd op een festival met een lekker drankje erbij.

 

 

Jungle by Night – Live Recordings, Pt. 1

In tijden als deze waarin bands helaas niet live kunnen optreden deelt Jungle by Night daarom hun eerste live album met de wereld. Zo kun je toch thuis een beetje een Jungle by Night concert ervaren. Het album is vorig jaar opgenomen toen Jungle by Night een tour deed naar aanleiding van hun 10 jarig bestaan.

 

 

Snelle (foto) – Kleur

Na eerder dit jaar zijn debuutplaat ‘Vierentwintig’ uitgebracht te hebben komt Snelle nu met zijn nieuwe single ‘kleur’, een vrolijk nummer als ode aan de vrouw en de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. In diezelfde steden werd de bijbehorende videoclip ook opgenomen. Alleen zijn geliefde heeft kleur aan de steden en laat de steden weer opleven.

 

EUT – Had Too Much

EUT is terug met hun nieuwe single ‘Had Too Much’. Het nummer klinkt er vrolijk maar heeft toch een serieus onderwerp, het nummer gaat namelijk over relaties die slecht voor je zijn en waar je maar niet uit komt.

De band vertelde zelf over de video: ‘we zaten al een tijdje in de lockdown en er moest een clip komen voor onze nieuwe single. Er waren verschillende ideeën voor de clip, maar door de anderhalve meter economie en met maximaal 3 personen in een ruimte niet meer haalbaar.

Op een dag ontwaakte Emiel (gitarist) uit een droom, in die droom maakte we een clip waarin we allemaal genoeg hadden van het binnen zijn en afstand houden. We liepen allemaal individueel naar de Dam om elkaar daar te treffen, elkaar even gedag te zeggen en weer naar huis te gaan.

 

 

Astrid S – Dance Dance Dance

De Noorse Astrid S komt met haar nieuwe single ´Dance Dance Dance´ een fijn popliedje met een toffe videoclip. Hoe maak je eigenlijk een geslaagde videoclip? Zijn daar richtlijnen of onontbeerlijke elementen voor? De Noorse zangeres Astrid S besprak het met een vriendin voor haar vandaag verschenen nummer ‘Dance Dance Dance’. Na veel wikken en wegen kwamen ze uit op een paar essentiële onderdelen, waarbij The Sims, ouderwetse discmans en hun gedeelde jeugdidool Britney Spears de revue passeerden.

De conclusie die ze trokken was dat een goede clip sowieso een auto moet hebben. Eentje die bij je past en overeenkomsten heeft met jouw karakter. En het allerbelangrijkste van een geslaagde video is natuurlijk dat er in gedanst wordt. Eindresultaat: een perzikkleurige kever cabrio bezaaid met bloemen, een 80s saxofoon solo en een op water dansende Astrid.

 

Trickfinger – She Smile Because She Presses The Button

Trickfinger en niet te verwarren met het Belgische Triggerfinger. Trickfinger is het soloproject van de bij de Red Hoyt Chili Peppers teruggekeerde gitarist John Frusciante. In 2009 verliet John Frusciante de Amerikaanse Rockband, iets wat door vele Peppers fans als een groot gemis beschouwd werd. Eind vorig jaar werd bekend dat Frusciante in iede rgeval met de Peppers zou gaan touren en wij konden niet wachten op Pinkpop. Ondertussen heeft Frusciante niet stil gezeten en heeft in 2017 onder de naam Trickfinger met elektronische muziek een nieuwe weg ingeslagen. Verwacht op deze EP niet de bekende Frusciante gitaarriffs, want ook is hier is het louter elektronische bijna experimentele muziek.

 

 

© Nonja de Roo

 

Foto © Britt Crooswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *