Nieuwe releases week 25, 2021

Bastille (foto) - Distorted Light Beam

De Londense alternatieve rockband behoeft natuurlijk geen introductie meer, want inmiddels verkopen zij alle zalen stijf uit en ook de festivalweides lopen compleet vol. Wij zagen de formatie rond frontman Dan Smith in 2019 nog in de Ziggo Dome en op Pinkpop. Vorig jaar augustus werd de laatste single 'WHAT YOU GONNA DO???' gelanceerd. Door de samenwerking met 'Blur' gitarist Graham Coxon is het een ruiger nummer dan we gewend waren. Daarna verschenen samen met The Chamber Orchestra of London nog een album met oudere songs en de EP 'Drink'. Een verzamel EP rond het thema drank, waar ook eerder uitgebrachte songs op staan en dat eigenlijk een stapavond beschrijft. Bastille is duidelijk bezig met nieuwe muziekstijlen want ook op de nu verschenen single 'Distortion Light Beam', horen we meer elektronica en past het goed op een clubavond. Niet vreemd want voor deze plaat is o.a. samengewerkt met Daft Punk.

The Vaccines - Back In Love City

Vorige maand kwam na lange tijd de single 'Headphones Baby' uit. Dit nummer maakt deel uit een het nieuwe album waar lang aan geschreven is. Na drie jaar onafgebroken getoerd te hebben besloot de band in 2018 de studio in te duiken voor hun vijfde album 'Back in Love City'. Het album werd al in begin 2020 afgemaakt en zal 10 september 2021 verschijnen. In aanloop daar naar toe werd deze week de titelsong 'Back In Love City' gelanceerd. Love City is een pleziereiland waar je onderling respect en menselijke connectie. Frontman Justin Young zegt daarover: "Op een aantal voor de hand liggende manieren zijn we meer verbonden dan ooit. Maar we zijn ook meer gepolariseerd dan in 100 jaar en de wereld wordt kouder. Wat als er een plek was waar liefde en andere emoties waren opgedroogd - maar je zou naar Love City kunnen gaan om ze te krijgen?"

WILLOW - Lipstick

Dat de appel niet ver van de boom valt wordt nog maar eens bevestigd door Willow Smith, artiestennaam WILLOW. Zij is de dochter van de acteurs WIll Smith en Jada Pinkett Smith en speelde vanaf 8 jarige leeftijd in een aantal films. Behalve acteren blijkt zij ook nog over muzikale kwaliteiten te beschikken en op 10 jarige leeftijd leverde haar dat een platencontract op bij het label van JAY Z, Roc Nation. We zijn nu 10 jaar en vier albums verder en het vijfde album is in aantocht. Met haar muziek vertelt ze over haar ervaringen en ontwikkeling die zij in de loop der jaren heeft meegemaakt. Haar muziek kent dan ook vele stijlen van R&B tot bijna punkrock. Het nieuwe album heet ook heel toepasselijk 'lately I feel EVERYTHING' en komt 16 juli uit. Van dit album is deze week de single 'Lipstick' verschenen en is net als de vorige single 't r a n s p a r a n t s o u l' een lekker stevig nummer. 

Jade Bird - Now Is The Time 

De muziek van de Engelse singer-songwriter Jade Bird wordt is sterk beïnvloed door Country, Americana en Folk-rock. Op zeer jonge leeftijd schreef ze al eigen nummers, belande op de BRIT School, een school voor kunsten in Londen en trad regelmatig op. In haar laatste jaar nam zij een demo op wat haar een managementdeal opleverde. In 2017 bracht ze haar eerste EP uit en in 2018 haar eerste album 'Jade Bird'. In 2019 zagen wij haar een spetterende show geven in Paradiso-Noord (check de foto's hier). Sinds het debuutalbum verschenen een aantal singles, waaronder vorige maand 'Different Kinds Of Light', de titelsong van het gelijknamige album wat op 13 augustus gelanceerd wordt. Ook 'Now Is The Time' zal op dit album staan en is deze week uitgekomen. Een vrolijk nummer, maar schijn bedriegt want het lijkt te gaan over de strubbelingen van het hebben van een depressieve partner.

Sons Of The East - Fool Me

De Australische indie-folk band Sons Of The East bracht begin maart na lange tijd de single 'On My Way' uit en heeft inmiddels bijna 1 miljoen views op YouTube. Dat de band wereldwijd steeds populairder wordt blijkt uit het feit dat de zalen waarin ze spelen steeds groter worden. Zo zagen wij ze in 2019 nog in een bomvolle Q-Factory, maar op 12 februari 2022 staan de mannen in de Max van de Melkweg. Ze hebben het nog niet verklapt maar geheid dat er een nieuw album aan zit te komen want nu verscheen de single 'Fool Me'. Een fijn nummer voor de zomeravond.

Picture This - Life In Color

Dat er veel goede muzikanten in Ierland zitten is genoegzaam bekend en dat geldt dus ook voor 'Picture This'. De band bestaande uit Ryan Hennessy (zang), Jimmy Rainsford (drums), Owen Cardiff (gitaar) en Cliff Deane (bas) werd in 2015 opgericht en heeft miljoenen streams op YouTube en Spotify. Ze maken indie-pop alternative rock en het luistert lekker weg. Eind mei besteedden wij al aandacht aan de ballad 'If Ever However, Whenever' en werd al het album 'Life In Color' aangekondigd. Het album bevat 14 afwisselende nummers en natuurlijk ontbreken de singles 'Winona Rider' en 'Unconditional' -samen goed voor 23 miljoen streams op Spotify- niet. Het zou ons niet verbazen als deze succesvolle band aan de line-up van één van de komende festivals wordt toegevoegd.

Within Temptation ft. annisokay - Shed My Skin

Samen met de Duitse post-hardcore band annisokay heeft Within Temptation de nieuwe single 'Shed My Skin' uitgebracht. Een samenwerking die een vette song opgeleverd heeft waar zanger Rudi Schwarzer een prima toevoeging is. Het nummer is op een gelijknamige EP verschenen waar niet alleen de eerder gelanceerde singles 'The Purge' en 'Entertain You' op staan, maar ook de instrumentale versies van alle de drie de songs.

BLØF - Polaroids_01

'Doe Het Dan' is de nieuwe single van Bløf en kwam deze week samen met de 'EP 'Polaroids_01' uit. Op de EP staan 5 nummers die aanvankelijk geheel los van elkaar lijken te staan, maar horen weldegelijk bij elkaar. Voor de Coronacrisis waren de mannen al aan het schrijven aan een nieuw album, maar door de pandemie beseften zij zich dat hetgeen zij tot dat moment geschreven hadden, minder goed in de periode paste. De nieuwe single beschrijft het moment dat er weer meer kan, dus eigenlijk nu. Paskal Jakobsen daarover: “Voor de één is dat naar de sportschool, voor de ander naar het café. Voor ons is dat boven alles weer optreden. Maar tegelijkertijd hadden we Doe Het Dan ook twee jaar geleden of over drie jaar kunnen uitbrengen, het is vooral een aansporingslied om te doen wat je het allerliefste wil!”

Lucas Hamming - Mr. Blue Sky

Lucas Hamming kennen we natuurlijk allemaal. De muzikant studeerde in 2015 af van het Conservatorium Amsterdam en speelt met zijn band al jaren in clubs op festivals en op TV. Daarnaast was hij 2e in het tweede seizoen van de Beste Singer Songwriter, is met zijn band één seizoen de huisband van de Wereld Draait Door geweest en won het vijfde seizoen van de dirigeerwedstrijd Maestro. Diverse keren zijn singles uitgeroepen tot 3FM Megahit. Tot nu toe zijn twee albums verschenen en het laatste is alweer 4 jaar geleden en in dat jaar zagen we de band ook in Patronaat Haarlem. Door alle andere bezigheden is tot 2020 geen nieuwe werk verschenen. Sindsdien zijn drie singles gelanceerd en eind vorige maand dook ineens een Nederlandstalig nummer uit de veelbvesproken film 'De Oost' op. Hamming speelt daarin de zingende soldaat waar hij met gitaar het liedje 'Verlaten' speelt. Dit toont nog maar eens aan hoe veelzijdig de man is. Deze week is 'Mr. Blue Sky' uitgekomen. Een lekker uptempo vrolijk nummer waarmee hij terug gaat naar zijn begintijd.

Rani - Sugar Rush

Shannon Hilversum, oftewel Rani is een Nederlandse zangeres en singer-songwriter die behoorlijk aan de weg timmert. Zo was te horen op de hit 'Post Malone' van Sam Feldt, schreef zij samen met David Guetta aan de single 'Get Together' en waar zij ook de vocalen voor haar rekening nam. Zij wordt geroemd door diverse media, zo schreef het internationale muziekblog Unheard Gems dat RANI ‘hard op weg is de nieuwe koningin van de R&B-pop te worden'. Zelf heeft ze nog geen album uitgebracht, maar wel de twee EP's, EP3 en EP9, elk met drie songs. EP6 staat in de startblokken en deze week verscheen daarvan de eerste single 'Sugar Rush'. De tweede single 'Mr Perfect verschijnt 9 juli en twee weken later 'Rewind'. De nieuwe EP staat in het teken van de liefde in al haar facetten. Later dit jaar wordt het album '369' verwacht en Rani is dit najaar te zien in de Nederlandse zalen. Zo is zij eerst tijdens de Europese tour van Greyson Chance de support-act en staat op 6 november in de Melkweg. In december zal een solo clubtour volgen, check haar site voor de data. En... binnenkort staat zij bij ons 'In The Spotlight'

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Bastille | Pinkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved