Nieuwe releases week 26, 2021

Pond (foto)- Toast

De psych-rock band Pond uit Perth, West-Australië, bestaat inmiddels meer dan 10 jaar. De muziek van Pond is psychedelisch, galmend, opzwepend en rammelend. Altijd voorzien van fijne gitaarmelodieën. De nieuwe single ‘Toast’ is wat ons betreft het ideale zomernummer voor op reis. De band haalde inspiratie uit het door de bosbranden geteisterde Australie van vorig jaar en de ongelijkheid in rijkdom in West-Australië.

Frontman Nick Allbrook: “I often wonder about those people – the money hoarders, climate change deniers, earth-pilferers and adventure capitalists – are they nihilists or anarchists or do they really believe they are to be saved by some Rock Opera Jesus?"

Hanne Mjøen -  Too Tired

De Noorse Hanne Mjøen is niet de gemiddelde popprinses.Na het grote succes van het nummer ‘Sounds Good To Me’, was Hanne de ‘major’muziekindustrie zat. Ze brak met haar label en begon haar eigen ding te doen. Methaar eerlijke songwriting en levendige pop anthems heeft Hanne Mjøen verbinding weten te maken met miljoenen luisteraars over de hele wereld.

Mjøen bracht afgelopen week haar nieuwe single & lyric video ‘Too Tired’ uit. Het is de opvolger van haar eerdere single ‘Hell With You’ dat eerder dit jaar verscheen. Hanne vertelt over ‘Too Tired’: “It’s about being exhausted after a fight, regretting what you said, and reflecting if we work being more than friends. Shutting down when you feel too much, and making yourself go numb, cause you’re too tired to feel anything, and too broken to let someone in on it. Watching the other person cry doesn’t make you sad anymore, cause you’re in a state of mind where nothing affects you.”

Imagine Dragons – Wrecked

Voor hun vijfde album, dat 'Mercury - Act 1' gaat heten, is Imagine Dragons de studio ingedoken met een productiegrootheid. Rick Rubin. Zijn klantenkring varieert van de Beastie Boys, Johnny Cash, Metallica en Aerosmith tot Jay-Z, Justin Bieber en Ed Sheeran. Aan die lijst van muzikale iconen kan nu ook de Amerikaanse poprockband uit Las Vegas worden toegevoegd.

Afgelopen vrijdag werd het eerste nummer van het nieuwe album gereleaset. ‘Wrecked’ past perfect in het repertoire van de band. Opbouwend, met een stevig refrein.  De song  gaat over  een aangrijpende gebeurtenis in het leven van zanger Dan Reynolds. Het vormde de basis van het nummer. Reynolds verloor zijn schoonzus, na een lange strijd tegen kanker, en was van dichtbij getuige van het leed dat dit bij zijn broer teweeg bracht. "This song was my way of dealing with it all, as music has always been my refuge. No longer being a man of fervent faith, I can only hope that she hears it somewhere in a place where she is healed and no longer in pain. This song is my wish for an eternity with those that I love.”

* Wat ons betreft zeker de moeite waard om ook even de videoclip te checken!

Villagers – So Simpatico

Naarmate de release van Villagers' vijfde album ‘Fever Dreams’ dichterbij komt, is Conor O'Brien verheugd om het tweede nummer van de aankomende plaat te onthullen. De nieuwe single ‘So Simpatico’ is een lied van toewijding; of het nu gaat om toewijding naar een persoon, naar jezelf of de kunst van het bestaan, de strijd om authenticiteit vormt hier de kern. ‘’We jamden allemaal en namen een eerste versie op met te veel woorden. Ik nam het mee naar huis en vereenvoudigde het tot het een zo puur mogelijke versie. ‘So Simpatico’ is een popsong over de essentie van liefde.”

Hanson - Only Love

Sinds het begin van de jaren '90 is Hanson actief  in de pop-rockscene. Van het produceren van hun internationale hit ‘MMMBop’ tot hun deelname aan seizoen vijf van The Masked Singer. Voor het zevende studioalbum brengt Hanson elk van de zeven nummers op de plaat afzonderlijk uit. Afgelopen vrijdag verscheen ‘Only Love’ , een lied over liefde en vergeving. De song kent mooie instrumentale combinaties afgewisseld met de eenvoudige, maar betekenisvolle lyrics.

Geoff Wyld – Daydreamer

De liederen van Geoff Wyld weerspiegelen de ruige natuur van het Nederlandse Zuid-Limburgse heuvelland. Met de adembenemende rust van een groep bloeiende kersenbomen in de zon. Waarboven plotseling donkere wolken uit het niets lijken op te duiken, met een stormachtige wind die de bomen doet buigen. Indie psychedelica opgeschept door pakkende gitaarmelodieën, lome pompende baslijnen en zware beats worden prachtig opgebroken.

Met flink wat shows en een aantal toffe single releases wist Geoff Wyld ook buiten het Limburgse al naamsbekendheid op te bouwen. De muziek werd al gedraaid op 3FM en de band kwam al voorbij in Spotify-playlisten als New Alternative, Independent Music Daily en The A-List Indie. Nu is daar de nieuwe single ‘’Daydreamer’’. Zeker een band om de aankomende jaren in de gaten te houden.

BabyJake – Daddy’s Coming Home

Op ‘Daddy's Coming Home’ gaat BabyJake voluit. Zijn wilde song zit vol enthousiasme en harde gitaren. In de bijbehorende videoclip redt BabyJake een jonkvrouw in nood (uit een luchtstroom) en verzint een wraakplan tegen haar vader. De ronduit rumoerige visual zet de toon voor het aanstaande debuutalbum van de rijzende ster. BabyJake begon op de gitaar met de tekst ‘’Daddy's coming home…’’ en  ging vanaf daar verder met het  maken van het nummer. ‘’Het is verreweg mijn favoriete plaat die ik tot nu toe heb uitgebracht, en ik denk dat het een goed voorbeeld is van waar ik als artiest naartoe ga."

Eerder dit voorjaar bracht BabyJake zijn singles ‘Do I Fit In Your Shoes?’ en ‘Funny Thing About Love’ uit. De singles volgen op zijn 2020-debuut-EP ‘Don't give me problems, give me wine’.

Kristiane – Better On Your Own

De in Los Angeles gevestigde singer-songwriter maakt onuitwisbare, zachte pop die zich met een grote oprechtheid afspeelt. Kristiane's nieuwste single ‘Better on Your Own’ is uitgebracht via FADER Label en volgt op haar debuut, ‘Wish I Could Be Your Girl’, dat eerder dit jaar werd uitgebracht. ‘Better on Your Own’ wordt gedragen door een eenzame gitaar en rustige klanken van Kristiane. ‘’Ik had jaren geleden aan het begin van mijn relatie in mijn dagboek geschreven "ben je beter in je eentje" toen mijn angsten toenamen. Ik denk dat iedereen op een bepaald niveau weleens met een versie van deze gedachten te maken heeft gehad; houden ze echt van me, zouden ze weggaan als er iemand anders langs zou komen, ben ik goed genoeg, enz. Ik voelde me intens kwetsbaar om dit vast te leggen, maar voel me bevrijd omdat de angsten nu tastbaar zijn.’’

Unknown Mortal Orchestra – Weekend Run

Het is al een tijdje geleden sinds de Nieuw-Zeelandse rockband Unknown Mortal Orchestra nieuwe muziek uitbracht, maar nu is daar de song ‘Weekend Run’. Of we hieruit kunnen opmaken dat er een nieuw album aankomt, blijft gissen. Maar voorlopig kunnen we even vooruit met dit dansbare nummer. Met de herkenbare gitaarsound en aanstekelijke vocalen, blijft dit nummer nog wel een tijdje in je hoofd hangen. Stil staan is eigenlijk geen optie bij het luisteren van deze song. Gooi die heupen los en dans het weekend in met ‘Weekend Run’.

Laura Mvula – Pink Noise

De Britse Laura Mvula bracht afgelopen week haar derde album ‘Pink Noise’ uit. Het album ‘Sing to the Moon’ (2013) leidt tot haar doorbraak naar het grote publiek, gevolgd door het album ‘Dreaming Room’ (2016). Mvula wordt omarmd door de jazz- en soulwereld. In korte tijd groeit ze uit tot een grote artieste. Op ‘Pink Noise’ vindt de zangeres zich opnieuw uit door te experimenteren met eighties-synthpop. Over de track ‘Safe Passage’ zegt ze: Het doet me denken aan een tijd waarin het voelen van positieve emoties veel eenvoudiger was en minder gecompliceerd.” Wat ons betreft een verfrissend album vol dansbare songs.

© Junita Den Enting

 

Foto | Pond | Lowlands 2019 | © rezien | All Rights Reserved