Nieuwe releases week 26

Bring Me The Horizon –  Parasite Eve

De Britse band Bring Me The Horizon is eindelijk terug met nieuwe muziek, ze komen nu namelijk met de single ‘Parasite Eve’. De single is een voorproefje van de EP die de band later dit jaar zal uitbrengen. Mick Gordon, die vooral aan game soundtracks werkt, werkt bij ‘Parasite Eve’ mee aan de productie. Het nummer klinkt groots, en intens. De tekst gaat over de huidige staat van de wereld.

 

 

 

Haris – Tension

Niet de gebaande paden, maar zijn eigen koers. Dat is de route die de vierentwintigjarige Haris heeft uitgestippeld voor zichzelf. Al had hij met zijn winst van het vijfde seizoen van X-factor op zijn achttiende gemakkelijk voor het gebaande pad kunnen kiezen. Zo zit Haris echter niet in elkaar en sindsdien heeft hij zich zorgvuldig beraamd op de toekomst. In januari kwam al het nummer ‘Shivers’ uit. Met zijn vandaag verschenen single ‘Tension’ gaat hij verder op zijn nauwkeurig uitgestippelde koers, waarbij Haris zelf standvastig aan het roer staat.

Van het schrijfproces aan zijn voorgaande EP’s heeft hij geleerd dat hij meer van zijn emoties mag laten zien. Dat heeft de van origine Bosnische zanger dan ook toegepast in zijn nieuwe materiaal. ”Tension’ gaat over de spanning die je voor elkaar voelt, terwijl je die niet voor elkaar hoort te voelen’ aldus Harris.

 

 

Dermot Kennedy (foto) – Giants

Verandering wringt en dat is ook iets wat Dermot Kennedy heeft ervaren tijdens de afgelopen coronaperiode. Daar kwam gelukkig ook groei bij kijken, want verandering heeft vaak voldoende momenten in zich waar lering uit getrokken kan worden. Voor de woensdag verschenen single ‘Giants’ put hij dan ook inspiratie uit deze tijd en ziet hij het ook als een kans. Het is de eerste nieuwe release van Kennedy sinds zijn succesvolle album ‘Without Fear’ van vorig jaar, met daarop zijn enorm succesvolle hit ‘Power Over Me’.

De achtentwintigjarige Ierse zanger zegt er zelf het volgende over: “Change hurts and growing hurts. Giants is a song about just that, steeped in bittersweet nostalgia. It’s about acknowledging our loss of youth and how time inevitably changes things. Yet in the same breath the song is an encouragement to be brave – individually, and collectively. Walking into an unknown future together can be beautiful just as much as it is scary. As events have unfolded over the last few months and have at times felt hopeless, this song has carried me through as a reminder that the future is still full of hope and there is opportunity in the darkness and a brighter future can await.”

 

Haim – Women In Music Pt. III

Er werd al enige tijd reikhalzend uitgekeken naar het derde album van de gezusters Haim. Het afgelopen jaar werden er al een aantal voorproefjes gegeven. Zo brachten ze in 2019 al het nummer ‘Summer Girl’ uit, met een gedreven baslijn en drumbeat en verschenen er ook al nummers van het album in maart (‘The Steps’) en april (‘I Know Alone’). Het voorproeven is echter voorbij en nu is het tijd voor het hoofdgerecht: ‘Women In Music Pt. III’.

Hoewel het Californische drietal al sinds 2006 actief is, brachten ze hiervoor nog maar twee albums uit. Hun debuutalbum ‘Days Are Gone’ werd uitgebracht in 2013 en de opvolger ‘Something To Tell You’ stamt uit 2017. Daarna volgde een reeks van tours, waarbij ze ook Nederland aandeden. Ze traden op in Bitterzoet, speelden in Biddinghuizen tijdens Lowlands 2013 en stonden ook gepland voor Down The Rabbit Hole voor volgend weekend.

 

 

Nienke Plas & Jayh – Bliksem

Nienke Plas brengt haar nieuwe single ‘Bliksem’ uit, samen met Jayh en dat niet alleen ook een heuse minifilm wordt uitgebracht bij de single. In deze minifilm word je meegenomen naar Mexico waar Nienke als geheim agent een missie heeft. Tijdens deze undercover actie komt ze echter haar oude vlam Divoc (Jayh) tegen die ze in een eerdere missie heeft verleid om hem vervolgens te kunnen inrekenen. De echte gevoelens die toen ontstonden komen bij deze missie uiteraard ook weer naar boven met alle gevolgen van dien… ‘Het nummer Bliksem is voor mij een bijzondere uit de reeks singles die we uitbrengen en daar hoort een spectaculaire clip bij. De vibe van het nummer en de clip passen daarnaast ook nog eens perfect bij de zwoele zomer die we op dit moment beleven. ‘ Aldus Nienke. 

De track ‘Bliksem’ is de vierde track van de EP ‘Lucky Number 7’. In totaal zullen er 7 tracks verschijnen die allemaal gaan over persoonlijke verhalen. “De EP Lucky Number 7 bevat zes nummers die staan voor een moment met een man in mijn leven vóór Resley. De nummers gaan over de liefde, de irritatie, de lust of simpelweg de man in kwestie. Iedere passant heeft zijn eigen vibe, eigen geluid en gevoel”, zegt Nienke. “Iedere track een ander verhaal, een andere man, een ander gevoel en waar ik iedere keer zonder echte liefde weer verder ging. Tot het laatste nummer, Lucky Number 7. Deze gaat over Resley. Over ons. Over mijn geluk voor nu en altijd.”

 

 

 

Nothing But Thieves – Real Love Song

‘Real Love Song’ is het tweede nummer dat de band Nothing But Thieves dit jaar uitbrengt. Beide nummers zijn voorproefjes van het album dat de band in oktober zal uitbrengen. ‘Real Love Song’ is een fijn nummer dat zeker in je hoofd zal blijven hangen. De band schrijft zelf over het nummer op social media: ‘This is a love song… But not like you’re used to. Check out the lyric video for more meaning’.

 

 

 

Allie Sherlock – A Part of Me

De Ierse Allie Sherlock is pas 15 jaar oud en speelt al jaren als straatmuzikant. Inmiddels heeft zij 1,2 miljoen volgers op Facebook en 2,7 miljoen op YouTube. 3 jaar geleden bracht zij een album met covers uit en heeft inmiddels ook bij Ellen Degeneres opgetreden. Nu heeft ze een EP met eigen muziek uitgebracht.

 

 

© Nonja de Roo

Foto: Dermot Kennedy in AFAS Live 2019 © Yael Bakker | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *