Nieuwe releases week 28, 2021

John Mayer - Sob Rock

John Mayer is na 4 jaar terug met het album 'Sob Rock'. Het album neemt je mee naar de jaren '80, althans dat was bedoeling. Begin juni werd de track 'Last Train Home' gelanceerd en we verwachtten eigenlijk op het album alleen maar nieuwe nummers te horen zouden zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn. Op de tracklist staan niet alleen de in 2019 uitgekomen singles 'Carry Me Away' en 'I Guess I Just Feel Like', maar ook het uit 2018 daterende 'New Light'. Van de resterende zeven nummers doen alleen de 'The Last Train Home' en 'Wild Blue' je een beetje terugdenken aan de 80-er jaren. De rest zijn redelijk tijdloze mellow songs zoals Johm Mayer ze kan maken. Lekker wegluisteren en niet te moeilijk doen.

Baby Queen - You Shaped Hole

Al eerder besteedden wij aandacht aan deze alles behalve schattige zangeres. Als je naar haar naam kijkt en haar muziek hoort, denk je snel dat er weer zo'n poppy sterretje weer een label; heeft gevonden. Maar niets is minder waar. De in Zuid Afrika geboren Bella Latham, zoals zij eigenlijk heet, maakt dan weliswaar poppy songs, maar met haar teksten stipt zij maatschappelijk problemen aan, al gaat 'You Shaped Hole' over liefdesverdriet, een thema wat we vaker zien in popsong. Enige is wel dat de teksten directer en wat harder zijn.

HAIM - Cherry Flavored Stomach Ache

De Amerikaanse zussen Este, Danielle en Alana Haim vormden in 2006 de band de indiepop/rockband HAIM en hebben al menig hit voortgebracht . Ook zijn ze regelmatig in Nederland te zien geweest en in 2020 op Down The Rabbit Hole staan. Voor de film The Last Letter From Your Lover die deze maand uitkomt, werd de band gevraagd een nummer te schrijven. Het resultaat is 'Cherry Flavored Stomach Ache'. De film gaat over een journaliste die en stapel oude liefdesbrieven vindt van een buitenechtelijke relatie. De song is qua melodie lekker tropisch en je waant je op het strand nippend aan een cocktail, al dan niet met een verboden liefde....

Lola Lennox - Love Like That

Ja de dochter van.... Annie Lennox, ex zangeres van de Eurythmics,  is Lola Lennox en is net als haar moeder gezegend met een goede stem. Lola begon als YouTuber met het zingen van covers en na verloop van tijd schreef zij haar eerste nummers die voornamelijk erg mellow waren. Inmiddels heeft ze de uptempo nummers goed in haar vingers, al moet gezegd worden dat aan haar eerste plaat in het nieuwe genre 'Back At Wrong', moeders meegewerkt heeft wat ook duidelijk te horen is. Bij  'Love Like That' lijkt dat minder het geval want het heeft heuse R&B invloeden.

Yonaka - Seize The Power

Tijd voor wat stevigers, want Yonaka heeft een nieuwe album uit. We hebben al vaker aandacht aan deze Engelse rockband besteed en niet in de minste plaats omdat ze op London Calling en Lowlands behoorlijk indruk op ons hebben gemaakt. Het nu uitgekomen 'album' is eigenlijk een uit de hand gelopen EP, want het bestaat uit 8 nummers. Een aantal lekker rauw, met in sommige nummers een stuk rap, zoals 'Clique' een nummer met hardcore punkband Fever 333. Een ander uiterste vormt dan weer 'Anthem' een bijna symfonische song, waar je echt de vocale kwaliteiten van frontvrouw Theresa Jarvis hoort en waar Barns Courtney ook op te horen is. Een album wat muzikaal gezien een beetje alle kanten op gaat, maar wel tof!

Kovacs (foto) - Tutti Frutti Tequila

Rond de Brabantse zangers Sharon Kovacs, artiestennaam Kovacs, is het een tijdje stil geweest. In 2014 brak zij door met haar single 'My Love' en werd bovendien uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Al vlot was zij dagelijks te horen op de radio en binnen no time speelde zij alle zalen volledig plat . Ook op de festivals was zij niet meer weg te denken en wij zagen haar o.a. op Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole. In 2015 kwam haar debuutalbum 'Shades Of Black' uit die op nummer 1 van de Albumlijst belandde. Ze ontving vele prijzen waaronder een Edison en een 3FM Award. In 2018 verscheen haar tweede album 'Cheap Smell' en sindsdien is eigenlijk niets meer door Kovacs uitgebracht. Haar muziek was altijd een beetje duister en mede door haar stem werd Kovacs vaak vergeleken met Amy Winehouse en dus was 'Tutti Frutti Tequila' toch wel een verrassing; een vrolijke Mexicaanse zomerhit, waarbij de trompet niet ontbreekt.

Pip Blom - It Should Have Been Fun

Pip Blom wordt komende week 25 jaar en is al jaren actief in de muziek. In 2016 bracht ze met haar band de eerste EP uit en het debuutalbum 'Boat' verscheen in 2019. Het gekke is dat de band in Nederland eigenlijk niet bekend is bij het grote publiek. Dit terwijl de band in het Verenigd Koninkrijk getoerd heeft met Franz Ferdinand en The Breeders. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze aan de overkant van het Kanaal erg populair zijn. Aan de andere kant hebben ze op vele festivals in Nederland gestaan en diverse keren Eursonic Noorderslag. De nieuwe single 'It Should Have Been Fun' gaat na een rustig begin over in een uptempo nummer met rauwe gitaarriffs.

FRIDAY - Heatwave

Friday, de band van het duo Koen Brouwer en Quinten Huigen, werkt al lange tijd samen en besloten vorig jaar samen nummers te schrijven en uit te brengen. In mei dit jaar besteedden wij al aandacht aan de single 'Show Me Where It Hurts' en nu is de single 'Heatwave' gelanceerd. Een funky nummer en we zien ons al helemaal tijdens een party rond het zwembad lekker dansen in de ondergaande zon. Over 'Heatwave' zegt FRIDAY zelf: ‘We bezingen liefdes van mythische proporties: zingende Sirenes die je hart veroveren, koorddansende geliefden, Shakespeare’s Midsummer’s Day en een hete bende. Want liefde is ook spelen met vuur.'

Blanks - Classic Armstrong

Simon de Wit, a.k.a. Blanks, is een YouTube-ster die bekend is geworden om covers in een heel eigen jasje te steken. Dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag en in aanloop daartoe tipten wij hem als niet te missen act. Dat zijn fanbase groot is blijkt wel uit het feit dat de show in de grote zaal van Paradiso op 28 november 2020, stijf uitverkocht is. Inmiddels heeft Blanks een beste lading eigen singles uitgebracht, maar zoals je van een YouTuber kan verwachten is er nog geen fysiek album verschenen. Zijn nieuwe single 'Classic Armstrong' is weer een catchy popsong. 

Tape Toy - Tired

We besluiten onze tips  met 'Tape Toy'. Een rockband die sinds pakweg een jaar of drie bij elkaar is. Wij zagen ze niet alleen in Bitterzoet als support van Hinds in 2018 en in 2019 als support van Skunk Anansie in Paradiso, maar ook een te gekke set neerzetten op het nieuwe festival Pure & Crafted. Op het podium viert de band feest en dat werkt erg aanstekelijk, want je ziet dat het plezier er van alle kanten afstraalt. Het is daarom niet vreemd dat de band de optredens i.v.m. de Covid-19 pandemie vreselijk mist en bijna in een dip terecht kwam. De beste oplossing is dan natuurlijk nieuwe muziek uitbrengen en het zal je verbazen dat dit de eerste singel sinds twee jaar is. 'Tired' is de titel en pakkender voor de situatie waarin natuurlijk alle artiesten zitten kun je het niet maken.

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Kovacs | Pinkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *