Nieuwe releases week 29

Idles (foto) – A Hymn

Idles lanceert een nieuwe singel van hun aankomende album ‘Ultra Mono’ dat 25 september verschijnt.  De clip van ‘A Hymn’ laat beelden van de bandleden zien, die samen met hun ouders door de straten van hun hometown reizen. Het geeft een blik in de grijze Engelse voorsteden wat prima past bij de zwaarmoedigheid van het nummer. Frontman Joe Talbot vertelt over ‘A Hymn’: “‘A Hymn’ is a hymn that rejoices in the sinister flesh-eating virus of the pedestrian. It sings the tune of normal’s teeth sinking into your neck as you sleep stood up with your eyes open. Amen.”
 
 
 
 
Faithless, feat. Suli Breaks en Nathan Ball – This Feeling
 
Eindelijk weer een nieuwe singel van Faithless en deze keer is de samenwerking gezocht met de woord dichter Suli Breaks en singer songwriter Nathan Ball. Een lekker ouderwets Faithlessnummer met fijne aanvullingen, waar gelijk een extended mix van is verschenen.
 
 
 
 
 
Rise Against – The Black Market Expanded Edition
 
De punk rock groep Rise Against heeft het in 2014 uitgekomen album ‘The Black Market’ opnieuw uitgebracht en er gelijk maar een expanded edition van gemaakt. De nummers ‘Escape Artist’, ‘About Damn Time’ en ‘We Will Never Forget’. De laatste track is een behoorlijke vreemde eend in de bijt….. Geen drumlick of gitaarriff te horen, maar een bijna zeven minuten durend verhaal van professor William Potter over hoe je in de VS als demonstrant tegen dierenleed of voor een beter milieu als een terrorist door de overheid bestempeld wordt en zijn kijk op de mensheid in relatie tot het milieu… erg verrassend..
 
 
 
 
 
 
Alfie Templeman –  Happiness in Liquid Form
 

Alfie Tempelman is pas 17 jaar oud maar heeft zijn sporen in de muziek al meer dan behoorlijk verdiend. Deze singer songwriter, multi-instrumentalist en producer begon op 13-jarige leeftijd demo’s op te nemen en uit te brengen. Aanvankelijk bleef het bij instrumentale nummers, maar zijn moeder motiveerde hem om ook te gaan zingen. Inmiddels heeft hij één LP en twee EP’s uitgebracht en deze week verscheen de volgende EP met 6 nummers waarvan enkele lekker catchy zijn. Niet alleen vanwege de titel, gezien de leeftijd van deze 17 jarige bink is het nummer “Wish I Was Younger’ best apart.

 

 

 

 
 YUNGBLUD – Strawberry Lipstick
 
Yungblud is toch wel één van de meest toegankelijke tieneridolen van dit moment. Na elk optreden neemt hij alle tijd voor zijn voornamelijk jonge vrouwelijke fans. Zijn optredens spatten van de energie en stilstaan is er niet bij. Zijn muziek kun je plaatsen onder de alternatieve rock waarin hij over de beslommeringen van het leven zingt. Zijn nieuwe single ‘Strawberry Lipstick’ is weer lekker ruig en dat geldt ook voor de clip die binnen een dag al meer dan 500.000 weergaven telt!
 
 
 
 
 
 
Troye Sivan – Easy
 
Deze Australische jeugdacteur, model en singer songwriter bracht na twee jaar afgelopen april de single ‘Take Yourself Home’ uit. Deze week werd de track ‘Easy’ gelanceerd, echt een nummer wat lekker blijft hangen, ofschoon de korte solo op keys niet echt van meerwaarde lijkt.
 
 
 
 
 
 
Rachèl Louise – Good Things
 
Rachèl Louise oftewel Rachel Vermeulen kennen we o.a. van The Bluebirds waarmee zij samen met Krystl en Elske de Wal voornamelijk country en Americana speelt. Het is alweer een tijdje geleden dat zij het solo album “Be Your Own Cheerleader’ uitbracht. Daarna volgden nog wel singles en EP’s en schreef zij voor vele andere andere artiesten muziek, maar nieuw solowerk bleef uit. Gelukkig heeft Rachèl eerder dit jaar de singles ‘Somethings That Feels Right’ en ‘I Get High’ uit. Haar nieuwste track ‘Good Things’ is een poppy uptempo nummer wat overgaat en eindigt in dromerige electropop. 
 
 
 
 
 
 
 
SAARLOOS – Everything
 
Deze Ierse formatie scoorde in 2018 met hun single ‘Changes’ binnen no time meer dan 1 miljoen streams op Spotify, waarmee zij de meest gestreamde Ierse nieuwkomer 2018 werden. In 2019 zagen wij de band in AFAS Live als supportact van Gavin James. Vorig jaar verscheen ‘Fire is Love’ en deze week was de release van ‘Everything’, we kunnen niet wachten op een album van deze mannen!
 
 
 
 
 
 

boy pablo – honey

Er komt toch fijne muziek uit Noorwegen en dan scoren met name de jonge artiesten als Sigrid en Dagny erg goed. Boy Pablo is een project van Nicolás Pablo Rivera Muñoz, een uit Chileense ouders geboren 20-er die in Bergen Noorwegen opgegroeid is. De band maakt indie pop rock en stond vorig jaar op Lowlands. In maart ging de kaartverkoop voor hun show in Paradiso Noord dusdanig hard dat de show verplaatst werd naar de grote zaal van Paradiso.  ‘Honey’ is zoals de titel doet vermoeden een lekker zoet nummer over de crush op een meisje.
 
 
 
 
 
Rico Dean – Stranger Like You
 
De Nederlandse singer songwriter en producer is een verhalenverteller. Hij heeft in het verleden voornamelijk voor anderen geproduceerd en samengewerkt met o.a. Martin Garrix. Ook werkte hij mee aan twee nummers van het album van Birgit Schuurman. Na een aantal ontdekkingstochten bij verschillende producers waaronder in Los Angeles, brengt Rijnmar de Goede nu zijn eerste single uit. 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
 
Foto: Idles op Down The Rabbit Hole 2018, © Fotono Photography | All Rights Reserved 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *