Nieuwe releases week 30, 2021

Dermot Kennedy (foto)- Better Days

Het is weer tijd voor de nieuwe releases. We beginnen deze week met een nummer dat wij helemaal grijsdraaien: ‘Better Days’, de nieuwe single van Dermot Kennedy. De Ierse singer-songwriter werd razendsnel populair en wist in een jaar de kleinere clubs in te ruilen voor de grotere arena’s. Sinds de coronacrisis is het wat stiller rondom de zanger. Dit blijkt een reden te hebben, want Dermot Kennedy is bezig met het maken van een nieuwe plaat. Het is nog onbekend wanneer deze uitkomt, maar met ‘Better Days’ krijgen we alvast een voorproefje van wat we ervan kunnen verwachten. Zonder zijn eigenheid te verraden, horen we opvallend meer popinvloeden op zijn nieuwe nummer. ‘Better Days’ wordt ongetwijfeld een hitje op de radio. Daarnaast blijft de single ook steeds meer hangen naarmate je hem vaker luistert. Dermot Kennedy is niet meer de jongen met zijn gitaar die we van vroeger kennen en dat wordt op ‘Better Days’ duidelijk.

Billie Eilish - Happier Than Ever

Met de release van haar tweede album zal Billie Eilish zelf ongetwijfeld ook ‘Happier Than Ever’ zijn. Het album, waar door fans reikhalzend naar werd uitgekeken, is sinds vandaag eindelijk voor iedereen te beluisteren en bevat zestien tracks, waarvan ‘Your Power’, ‘Lost Cause’ en ‘NDA’ al eerder zijn uitgekomen. Eilish heeft de regie bij de videoclips op zich genomen, net als van de clip van de titeltrack van het album dat vandaag online kwam. ‘Happier Than Ever’ kwam tot stand in de lockdown, die Billie samen met haar broer Finneas grotendeels doorbracht in de studio in de kelder van zijn huis. De zangeres is op Instagram goed te spreken over het creatieproces met haar broer: “This was the most fulfilling, most satisfying and profound experience I’ve ever had with my music. Finneas and I were just on cloud 9 making this album. I feel… I love every song on this project so, so much, like it literally scares me thinking about putting it out into the world for anyone to listen to. I feel like crying. I grew so much in the process of making this album and experienced so much self realization and self reflection. I wish I could go back and make this album all over again, because it was some of the best nights in my life”.

De muziek en zang van Billie Eilish op ‘Happier Than Ever’ is zachter dan het duistere en sinistere geluid dat ze op sommige nummers van haar debuutalbum liet horen. Ze liet zich hiervoor inspireren door artiesten die haar jeugd kleur gaven, zoals Frank Sinatra, Peggy Lee en Julie London.

Voor een aantal gelukkige fans en prijswinnaars was er op dinsdag 27 juli in de Melkweg in Amsterdam een luistersessie van het album. Volgend jaar pakt de Amerikaanse groter uit en staat ze met haar uitverkochte show in de Ziggo Dome op 18 juni.

The Lathums – The Great Escape

Door het wegvallen van Lowlands deze zomer, laat het eerste buitenlandse optreden van The Lathrums nog even op zich wachten. Niet getreurd, want de Britse band afkomstig uit de omgeving van Manchester, heeft nog genoeg andere manieren om je deze zomer te verrassen met hun muziek. Zo kondigen ze vandaag ‘How Beautiful Life Can Be’ aan, dat op 24 september uitkomt. Het is het eerste album voor het viertal, die met hun stijl doen denken aan andere Noord-Engelse band als The Smiths en Artic Monkeys.

Hun sterke songteksten maakten dat ze eruit sprongen en de lokale poppodia van Wigan ontstegen. Gitarist Alex Moore, toetsenist Scott Concepcion en drummer Ryan Durrans zijn alle drie goed voor zangpartijen en Jonny Cunliffe neemt de baslijnen voor zijn rekening. De verhalen die ze vertellen in hun muziek zijn openhartig en oprecht.

Met de vandaag verschenen single ‘The Great Escape’ geven ze alvast een voorproefje van wat ze in hun mars hebben. Dan ben je volgend jaar voorbereid als ze alsnog voor Europese optredens voet zetten op het vaste land.

Bleachers -Take The Sadness Out Of Saturday Night

‘Take The Sadness Out Of Saturday Night’ is het derde, langverwachte album van de Amerikaanse indiepop act Bleachers. Jack Antonoff, het brein achter de band, begon eind 2019 met de opnames tijdens een driedaagse tour, genaamd ‘I Love Making This Album But I’m Also Losing My Mind In Here & Need To Come Out And Play’. Als voorproefje bracht Bleachers eind vorig jaar al eerste singles ‘45’ en ‘Chinatown’ met niemand minder dan Bruce Springsteen uit.
Naast het album verschijnt vandaag ook de nieuwe single ‘Secret Life’ met Lana del Rey. De release van het album wordt daarnaast gevierd met een speciale tomatensaus, gemaakt door Jersey City pizzeria Razza en is verkrijgbaar via de website van Bleachers.

Alok & John Legend- In My Mind

Na samenwerkingen met The Rolling Stones, Zara Larsson, Jason Derulo en Tove Lo, heeft de Braziliaanse dj Alok John Legend weten te strikken voor zijn nieuwe single ‘In My Mind’. Een gouden combinatie, want het duo staat garant voor succes. Zo werd Alok vorig jaar uitgeroepen tot één van de beste vijf dj’s van de wereld door het tijdschrift DJ Magazine.
John Legend is op zijn beurt de enige Afro-Amerikaanse man die zowel een Emmy Award, een Grammy Award, een Golden Globe Award, een Academy Award én een Tony Award won. Wees gewaarschuwd: In My Mind blijft in je hoofd zitten… Voor je het weet loop je in de supermarkt dit nummer te neuriën of zingen.

Nicky Jam – Miami

Nicky Jam komt vandaag met zijn nieuwe single ‘Miami’, waarin hij je meeneemt naar Miami. Het nummer gaat over de verleidingen die je moet weerstaan wanneer je al een lange relatie hebt. Laat je je van de baan brengen door ‘third parties’ omdat ze iets nieuws, anders en verboden hebben? Nicky Jam vraagt het zich af op zijn nieuwe single. Nicky brak in 2001 door in Zuid-Amerika met zijn album ‘Haciendo Escante’. Later werkte hij samen met artiesten als Enrique Iglesias, Will Smith en Daddy Yankee.

August Royals – Blue Football

August Royals brengt vandaag zijn langverwachte debuutsingle ‘Blue Football’ uit. De zanger, woonachtig in Los Angeles, ging in 2019 viral nadat hij zijn zelfgeschreven nummer ‘Restless’ op Instagram postte. Een toevallige ontmoeting met rapper Kevin Abstract leverde niet alleen een vriendschap op, maar het tweetal besloot ook samen aan muziek te werken. Blue Football is daar ook uit geboren. August komt later dit jaar met meer nieuwe songs.

Lost Frequencies & Calum Scott - Where Are You Now

Na het success van single ‘Rise’ eerder dit jaar is Lost Frequencies terug met hun nieuwe single ‘Where Are You Now’. Het nummer is ingezongen door Calum Scott, die bekend werd door zijn deelname aan Britain’s Got Talent. Hij bracht onder andere de nummers ‘You Are The Reason’ en ‘Dancing On My Own’. “I’m super excited to share this new single in collaboration with Calum Scott. He absolutely nailed the vocals and I can’t wait to play this one live, I hope everbody will love this one as much as I do”, aldus  de Belgische dj/producer Felix De Laet (Lost Frequencies). De Laet brak in 2014 door met het nummer ‘Are You With Me’.

La Belle Époque & Judy Blank - Anyone's Favorite Girl

‘La Belle Époque’ is het project van Danny van Tiggele (o.a. Mister & Mississippi en TOUSCH). Voor zijn nieuwe album dat in september verwacht wordt, werkt hij samen met diverse artiesten, waaronder Judy Blank. Blank werd bekend door haar deelname aan het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter Van Nederland en heeft daarna diverse tours gedaan in Nederland en het buitenland. Doe je koptelefoon op en geniet van de nieuwe single van La Belle Époque en Judy Blank ‘Anyone’s Favorite Girl’.

Ronnie Flex & Yade Lauren - Goed Genoeg

(Prod. Jordan Wayne & Ebenezer)

We eindigen deze week met ‘Goed Genoeg’. Dit is de tweede single van het langverwachte vierde soloalbum van Ronnie Flex. Het nummer is een ode aan zijn geliefde en een samenwerking met zangeres Yade Lauren, onder andere bekend door haar samenwerkingen met Yellow Claw en Jonna Fraser. De rapper wil met zijn single aan zijn vriendin laten weten dat ze nergens onzeker over hoeft te zijn omdat hij onvoorwaardelijk van haar houdt. De clip van Goed Genoeg is opgenomen in Museum Voorlinden en is geregisseerd door Azad Wastara. Het nummer en de clip staan nu op YouTube.

© Mirella Waaijenberg

 

Foto | Dermot Kennedy | Lowlands 2019 | © Fotono Photography