Nieuwe releases week 33

Biffy Clyro – A Celebration Of Endings

A Celebration of Endings is het achtste studioalbum van de Schotse alternatieve rockband Biffy Clyro. Het album stond in mei al gepland maar de band verschoof de releasedatum door covid-19 naar augustus. Het album is geproduceerd door Rich Costey, wie al eerder nummers produceerde voor Frank Turner, Muse en Foster the People. Op 22 oktober 2021 staat de Biffy Clyro in de AFAS live in Amsterdam

 

 

Drake – Laugh Now Cry Later (feat. Lil Durk)

Het begint een trademark verschijnsel te worden van Drake. Zo zit je nietsvermoedend naar je inbox te staren en zo luister je plotsklaps naar een onaangekondigde track van de Canadese rapper. Dat was eerder ook al het geval met de lancering van zijn mixtape ‘Dark Lane Demo Tapes’ en ‘Toosie Slide’ en vrijdag was daar ineens zijn nieuwe nummer ‘Laugh Now Cry Later’, dat hij maakte met Lil Durk.

In de clip, die is opgenomen bij het hoofdkwartier van sportgigant Nike, laat Drake zich van zijn sportieve kant zien. Zo speelt hij basketbal, laat hij zich vloeren tijdens het gooien van een American football en bokst hij onderwater.

 

 

BENEE – Snail

Van een slakkengang is geen sprake, want BENEE houdt het tempo lekker hoog. Na haar singles ‘Supalonely’ en ‘Night Garden’ eerder dit jaar bracht ze deze week ‘Snail’ uit. Ze schreef het nummer na de opheffing van de lockdown, die ze doorbracht met het bestuderen van… slakken.

“When we were in lockdown, I was fascinated by snails. There wasn’t really a lot to be doing, so I would spend a lot of time outside looking at snails and would think about how they’re doing their own little thing and they’re all free. I just played around with the idea of being kind of like a snail and how I come out in the rain. Being stuck inside because of COVID, it’s kind of my lockdown song,” vertelt de Nieuw-Zeelandse zangeres over de totstandkoming van het nummer.

De populariteit van Stella Bennett, zoals BENEE eigenlijk heet, neemt zienderogen toe. Haar EP uit 2019, ‘FIRE ON MARZZZ’, zette haar op de kaart in eigen land en het nummer ‘Supalonely’ is inmiddels al goed voor meer dan een miljard streams wereldwijd. MTV PUSH publiceerde eind juli een speciale video van een uitgeklede versie van ‘Night Garden’.

 

 

Sea Girls – Open Up Your Head

Waar de hitte van de afgelopen tijd misschien wat van je energie heeft afgesnoept, laadt Sea Girls je batterij meteen weer op. Hun nieuwe single ‘Do You Really Wanna Know’ is de opvolger van ‘Forever’ en ‘Ready For More’ en is eveneens afkomstig van ‘Open Up Your Head’, het vandaag uitgebrachte debuutalbum van de Londense band.

Het schrijfwerk van frontman Henry Camamile zorgt voor het contrast in hun muziek. Waar de melodieën opgewekt en kleurrijk zijn, geven de zwaardere teksten van verhalenverteller Camamile de nummers een eerlijke en tevens kwetsbare kant. “I don’t buy all the love and flowers stuff. Real relationships fall apart, you get hurt and you have to deal with it, so you do what you have to do to get over it. I think what has saved me is music,” aldus de zanger.

Om hun enerverende liveshows door te kunnen laten gaan, is er in het Verenigd Koninkrijk opgeschaald naar grotere zalen in Glasgow, Manchester, Birmingham en Londen. Daar gaan ze in november van dit jaar een aantal optredens geven. In Nederland heeft Sea Girls begin dit jaar nog opgetreden in Paradiso in Amsterdam, Merleyn in Nijmegen en Rotown in Rotterdam.

 

 

King Gizzard & The Lizard Wizard (foto) – Some of Us

De Australische rockband zit niet stil en is bezig met nieuwe materiaal. Vorig jaar brachten ze al hun vijftiende (!!) album uit in zeven jaar tijd. ‘Some of Us’ klinkt zoals we van de rockers gewend zijn. Over hun nieuwe single zegt de band zelf nog: ‘This Cookie penned, Stu sung song came together early this year as the world was slowly descending into madness, but before it was truly on fire. We’ve made heaps of tunes lately. Currently putting some sparkles on em. Can’t wait to show y’all before we go down in flames.’

 

 

LANY – you!

Voor de alternatieve rockband LANY breken er spannende tijden aan. Het trio werkt toe naar de release van hun derde album, ‘Mama’s Boy’, op 2 oktober. Daarvoor hebben ze vandaag de derde single van het album uitgebracht, ‘you!’. Het nummer volgt de eerder verschenen nummers ‘If This Is The Last Time’ en ‘Good Guys’ op.

Om bij te komen van de wereldtournee na hun tweede album, ‘Malibu Nights’, en om met focus te werken aan nieuw materiaal, verruilde singer-songwriter Paul Klein zijn woonplaats Los Angeles voor de landelijker omgeving van Nashville. Daar richtte hij zich in alle rust op het schrijven van muziek, waarna hij het aan zijn mede-bandleden Charles Priest en Jake Goss voorlegde.

In de twee weken dat Klein daar doorbracht hervond hij de trots voor zijn achtergrond als jongen uit het binnenland van Amerika. “Someone asked me where I was from and somewhere, out of my spirit, I just said ‘Man, I’m from Oklahoma!’ It was a weird sense of pride, to be from the middle of nowhere,” zegt Klein. Dit gevoel van trots is dan ook het thema voor het album, waarmee de band een eerbetoon brengt aan hun afkomst.

 

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

 

Foto: King Gizzard & The Lizzard Wizzard | Lowlands 2018| Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *