Nieuwe releases week 39 en 40

Vanwege wat redactionele problemen hebben we vorige week geen release overzicht kunnen publiceren, maar omdat er vorige week tof werk is uitgekomen, pakken we nu alsnog een paar releases even mee. Te beginnen met: 
 
Royal Blood – Troubles Coming 
 
Het is alweer drie jaar geleden dat de mannen hun laatste single uitbrachten en nu is dan eindelijk ‘Troubles Coming’ uitgebracht. Het is de eerste single van het nieuwe album dat volgend voorjaar verwacht wordt. Het nummer klinkt vertrouwd dus lekker stevige rock zonder veel liflafjes. 
 
 
 
Idles – Ultra Mono
 
Dat deze Britse post punkers niet stilzitten blijkt wel uit het feit dat zij de laatste vier jaar elk jaar een nieuw album uitgebracht hebben. In juli verscheen de single ‘Hymn’ en werd het album ‘Ultra Mono’ aangekondigd wat 25/09 gelanceerd werd. Vuig, ruig en hunkerend naar een livegig met dampende moshpit…. zo kun je het album wel omschrijven. 
 
 
 
London Grammar – California Soil 
 
1 oktober kwam London Grammar met de nieuwe single ‘California Soil’. Eind augustus berichtten wij al over ‘Baby It’s You’, een meer uptempo elektronisch nummer. In ‘California Soil’ horen we weer meer van het typische stemgeluid van zangeres Hanna Reid.
 
 
 
Blackpink – The Album
 
Blackpink heeft eindelijk hun debuutalbum uitgebracht. Best bijzonder want de K-pop meidenband is inmiddels over de gehele wereld razend populair en verkoopt steevast alle zalen stijf uit. Op dit album met slechts 8 nummers wordt samengewerkt met Selena Gomez en Cardi B. 
Benieuwd naar hoe ‘The Album’ tot stand kwam en wil je een inkijk in het leven van Jennie, Lisa, Jisoo en Rosé? 14 oktober verschijnt een documentaire op Netflix.
 
 
 
 
Queen en Adam Lambert – Live Around The World.
 
De concerten van Queen en Adam Lambert dit jaar zijn uitgesteld naar mei volgend 2021. Al sinds 2014 treden Lambert en de mannen van Queen samen op en nu is dan hun eerste gezamenlijke album uitgebracht. Verwacht geen nieuw werk want het album bestaat uit een registratie van live concerten van over de hele wereld, met 22 grote Queen klassiekers.
 
 
 
 
Duncan Laurence – Last Night
 
Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft de afgelopen tijd volop in de studio doorgebracht om te werken aan zijn nieuwe album ‘Small Town Boy’ wat op 13 november verschijnt. Deze week kwam de eerste single ‘Last Night’ uit. Als alles gaat zoals gepland staat Laurence 17 november in de Ziggo Dome. Wij duimen dat dit door kan gaan.
 
 
 
 
Shawn Mendes (foto) – Wonder
 
4 december verschijnt het vierde studio album met de zelfde titel als de recent verschenen single: ‘Wonder’. De jonge singer/songwriter die wij in 2017 in de Ziggo Dome zagen (klik hier) is inmiddels een heuse hunk en  ongetwijfeld zal het nieuwe album van de 22-jarige Portugees-Britse Canadees net zo’n succes worden als zijn voorgaande platen. De nummers ‘Señorita’, ‘Treat You Better’ en ‘Nothing Holding Me Back’, zijn Per stuk tenslotte goed voor meer dan een miljard streams…
 
 
 
 
 
Billie Eilish – No Time To Die
 
Deze titelsong van de gelijknamige in november uit te komen James Bondfilm is natuurlijk al even uit, maar vandaag zette Billie Eilish de officiële clip online. Ook werd bekend wanneer de documentaire ‘The World’s A Little Bit Blurry’ uitkomt. Deze docu volgt Eilish in de periode dat zij werkte aan het album ‘When We All Fall Asleep Where Do We Go’ en zal in februari 2021 te zien in de bioscoop en op Apple TV.
 
 
 
 
 
Dagny – Strangers / Lovers
 
Wij maakten kennis met deze Noorse zangeres op ESNS 2016. Dagny timmert al sinds 2010 aan de weg en het heeft even geduurd voordat ze het grotere publiek wist te bereiken. Dit ondanks dat zij supportact is geweest van niemand minder dan Sting en Elton John. Na ESNS 2016 is Dagny verhuisd naar Engeland om zich daar muzikaal verder te kunnen ontwikkelen, maar ondertussen is zij weer terug op Noorse bodem. De muziek die zij maakt past perfect in de huidige generatie Scandinavische poppy songs. In 2018 zagen wij Dagny  nog in de Melkweg (klik hier) en woensdag 14 april 2021 staat zij in Paradiso (klik hier voor meer info).
 
 
 
Paceshifters – Hurdles
 
We eindigen ons verslag met werk van Nederlandse bodem. Paceshifters is een Overijsselse band die bestaat uit de broers Seb (zang en gitaar) en Paul (bas en gitaar) Dokman en drummer Jesper Albers. De mannen maken stevige alternatieve rock en hebben inmiddels vier albums uitgebracht. Onlangs zagen wij ze in een Corona-proof setting nog in Podium Victorie (klik hier). Deze week werd de eerste single van hun nieuw te verschijnen album uitgebracht. 
 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto:  Shawn Mendes | Ziggo Dome 2017 | © Esmee Burgersdijk | All Rights Reserved. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *