Nieuwe releases week 4, 2021

Rag’n’Bone Man (foto) – All You Ever Wanted
 
Het is even stil geweest rond Rory Graham zoals Rag’n’Bone Man eigenlijk heet. Zijn laatste single is toch inmiddels 2 jaar oud en het laatste album. De hit ‘Human’ uit 2017 zorgde er voor dat Rag’n’Bone Man niet alleen zo’n beetje op elke Europese festivalweide te vinden was, maar verkocht elke concertzaal stijf uit. Zo zagen wij hem in 2018 in AFAS Live. Het nieuwe nummer ‘All You Ever Wanted’ is lekker uptempo en doet stiekem een beetje denken aan U2 en Inhaler. We hopen dat deze nieuwe ingeslagen weg ingeslagen de voorbode is van het nieuwe album ‘Life By Misadventure’ wat 23 april uitkomt.
 
 
 
 

Ben Howard – What A Day

Ook Ben Howard lijkt uit een ander vaatje te tappen. Daar waar zijn muziek zich kenmerkte door heerlijke akoestische instrumenten, start dit nummer direct met een electrodrum. Het nummer gaat een beetje de psychedelische kant op en we missen eigenlijk het kenmerkende Ben Howard geluid.  We zijn dan ook benieuwd naar het nieuwe album ‘Collections From The Whiteout’ dat26 maart uitkomt.
 
 
 
 
 
Lucero – When You Found Me
 
Uit onze recensie: “De Amerikaanse rockband Lucero brengt deze vrijdag alweer hun tiende studioalbum ‘When You Found Me’ uit en wij mochten alvast even luisteren hoe dat klinkt.”
Lees hier het volledige artikel.
 
 
 
 
 
 
 
Yonaka – Seize The Power
 
Deze Britse rockband uit Brighton is heerlijk recht toe recht aan met zeer aanstekelijke liedjes. ‘Seize The Power’ is net zo krachtig nummer als de titel en gaat over dat het niet afhankelijk zijn van… . Frontvrouw Theresa Jarvis is veel rappend en geheel niet onverdienstelijk. 
 
 
 
 
Whispering Sons – Surface
 
Hè…weer een lekker nummer van het Belgische Whispering Sons. ‘Surface’ is weer een heerlijk donker nummer wat zich natuurlijk kenmerkt door strakke drums en vette baslijnen afgewisseld met heerlijke gitaarriffs. Met weemoed denken we terug aan een uit zijn voegen barstende FIVE op Best Kept Secret Festival 2019. 
 
 
 
 
ViVii – One Day
 
Deze Zweedse dreampop band hebben wij enige jaren geleden leren kennen op London Calling. Het duo bestaande uit de multi instumentalisten Emil en Caroline Jonsson heeft inmiddels over de hele wereld getoerd.  De nieuwe single is bij toeval tot stand gekomen tijdens een dakterrasfeestje bij vrienden in Brooklyn. Het begon te regenen de band begon een melodie te zingen die is blijven hangen. 
 
 
 
 
 
Laura Jansen – The Island
 
Laura Jansen leek 7 jaar van de aardbodem verdwenen te zijn, maar niets is minder waar. Na haar album ‘Elba’ uit 2013 heeft haar leven in het teken van de humanitaire hulp gestaan en heeft tweeënhalf jaar als vrijwilliger in de vluchtelingenkampen op Lesbos gewerkt. Dat werk was emotioneel zo zwaar dat er geen ruimte was om muziek te maken, laat staan om te schrijven. Na terugkeer in Nederland heeft zij alle indrukken verwerkt in het nieuwe album ‘We Saw The Light’ wat op 16 april uitkomt. Het album kent een A- en een B- kant, waarin de overgang van een donkere periode naar het licht in de tunnel goed te horen is. 
 
 
 
 
© Irwan Notosoetarso 
 
Foto | Rag'n'Bone Man | AFAS Live 2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *