Nieuwe releases week 45

Foo Fighters – Shame, Shame
 
Foo Fighters hebben de eerste single van hun nieuwe album ‘Medicine At Midnight’ uitgebracht. Het album verschijnt 5 februari 2021 en de nu verschenen single ‘Shame, Shame’ kenmerkt zich niet door grootse gitaarriffs, maar wel door tof drumwerk van Taylor Hawkins (foto). 
 
 
 
 
 
DeWolff – Yes You Do
 
DeWolff ten voeten uit, lekker stevige gitaarpartijen en een heerlijke Hammond. Dat gecombineerd met stevig drumwerk en een toffe rock ’n roll plaat is een feit!
 
 
 
 

System of a down – Protect The Land, Genocidal Humanoids

Na 15 jaar brengen de Amerikanen van Armeense afkomst nieuwe muziek uit. Het lijkt een heugelijk moment, maar de reden waarom is alles behalve tof. De mannen brengen twee nummers uit als steun voor hun vaderland wat momenteel in oorlog is met Azerbeidzjan.
 
 
 
 
 
 
Iron Maiden – Sign Of The Cross
 
Iron Maiden zou 9 juli samen met special guests Alter Bridge en Airborne een optreden verzorgen op het Evenemententerrein in Weert. De gehele Legacy Of The Beast Tour is uitgesteld naar volgend jaar zomer. Op 10 juli staan de Engelsen in de Gelredome en helaas zal Alter Bridge ontbreken. Wel is Airborne van de partij en ook is Amon Amarth als special guest toegevoegd.
Je kunt alvast genieten van de tour want 20 november wordt een album uitgebracht wat opgenomen is tijdens het concert in Mexico City. Deze week verscheen alvast de eerste track ‘Sign of the Cross’.
 
 

 

 
Ólafur Arnalds – some kind of peace
 
We sluiten ons weekoverzicht af met lekkere relaxte luistermuziek van de IJslandse multi-instrumentalist, componist en producer Ólafur Arnalds. Vorig jaar zagen wij hem nog op Down The Rabbit Hole en hij zou begin vorige maand in TivoliVredenburg optreden. Voor dit album met fijne laid back strijker partijen zijn samenwerkingen aangegaan met o.a. Bonobo en de IJslandse zangeres JFDR.
 
   
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | Taylor Hawkins - Foo Fighters | Pinkpop 2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *