Nieuwe releases week 48, 2021

White Lies (foto) - I Don't Want To Go To Mars

We trappen ons overzicht af met de Londonse indieband White Lies. De band startte als Fear For Flying en in 2007 werd gekozen voor de huidige naam die afgeleid is van de Engelse uitdrukking a white lie, wat je het beste kunt vertalen als een leugentje om bestwil. De band heeft sinds 2008 vijf albums uitgebracht, waarvan de laatste in 2019 en heel toepasselijk 'Five' heet. Tijdens de Europese tour die daarop volgde zagen wij ze in Paradiso. Op 18 februari 2022 is de release van het zesde album 'I Try Not To Fall Apart' en daarvan is nu de eerste single 'I Don't Want To Go To Mars' uitgebracht.

Wet Leg - Too Late Now

De Britse indieband Wet Leg wordt gevormd door de vriendinnen Rhian Teasdale en Hester Chaimbers. De band bestaat sinds 2019 en afgelopen 15 juni kwam hun debuutsingle 'Chaise Longue' uit, waarna in september Wet Dream volgde. We keken in oktober erg uit naar hun optreden op London Calling in Paradiso, maar de band moest vanwege een coronabesmetting helaas verstek laten gaan. Maar...niet getreurd ze zijn al vastgelegd voor de komende editie op 21 & 22 mei 2022 en hebben dan hun debuutalbum in de koffer zitten. Op 8 april 2022 verschijnt namelijk het 12 tracks tellende album 'Wet Leg' en daarvan verschenen deze week de singles 'Oh No' en 'Too Late' waarvan ook een clip gelanceerd werd.

Son Mieux - The Mustard Seed

Het Haagse Son Mieux weet van elk optreden een meer dan behoorlijk feestje te maken. De band met frontman Camiel Meiresonne was in 2015 3FM Serious Talenten bracht in 2019 hun eerste album uit. Wie tijdens de afgelopen olympische zomerspelen NOS Studio Tokio heeft gevolgd, kon een week lang genieten van de band. Tijdens de dagelijkse uitzendingen was Son Mieux één van de bands die een week lang de muzikale aankleding van het programma verzorgde. Van het nu verschenen album 'The Mustard Seed' zijn inmiddels 7 tracks verschenen en daar zijn nog drie nummers aan toegevoegd. Hierbij is 'Trying' een mooie luistersong met alleen begeleiding van piano. 'Heavy Water' lijkt ook erg rustig maar eindigt bombastich en in titelsong 'The Mustard Seed' zijn de drumpartijen weer terug.
Al met al een fraai album.

Wyke van Weelden - take me where you wanna go

Wie de series van 'De Beste Singer-Songwriter' gevolgd heeft weet dat Wyke van Weelden in 2012 deelnam. Toch wist ze niet echt door te breken en een goede impuls waren de titelsongs van de films Kenau en De Poel, die zij niet alleen schreef, maar ook op single zijn verschenen. In 2014 verschenen tegelijkertijd de singles 'Make You Mine' en de voor een Wereld Natuur Fonds campagne geschreven 'World Of Blue', Toch heeft het vijf jaar geduurd voordat er weer nieuw werk te horen was. Vanaf 2019 werden 4 singles en de EP 'First Love' gelanceerd en nu dus de track 'take me where you wanna go'. Een heerlijk luisterliedje.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Blood Red Shoes - I AM NOT YOU
 
Within Temptation - Forsaken - The Aftermath
 
The Linda Lindas - Nino
 
The Regrettes - You're So Fucking Pretty
 
LP - Churches
 
KY. - December
 

©  Irwan Notosoetarso

 

Foto | White Lies | Paradiso 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved