Nieuwe releases week 48

Ane Brun – How Beauty Holds the Hand of Sorrow

Vier weken geleden recenseerden wij  Ane Brun’s nieuwe album ‘After the Great Storm’, toen was al bekend dat deze week nog een album uit zou komen:  ‘How Beauty Holds the Hand of Sorrow’. Tja, dan ga natuurlijk vergelijken. Dit laatste album bevat veel akoestische nummers en ofschoon het lijkt alsof Brun een minimalistische tegenhanger wilde uitbrengen van ‘After the Great Storm’, horen we toch fraaie elektronische composities. Het nummer ‘Don’t Run and Hide’ werd eerder al in twee verschillende originele versies en een radio edit uitgebracht en nu ook in piano uitvoering. Al met al een heerlijk laid back album dat perfect past bij een mistige koude avond met knapperend haardvuur en een goed glas wijn.

 

The Smashing Pumpkins  (foto)- CYR

In 2018 bracht deze Amerikaanse alternatieve rockband het album ‘SHINY AND OH SO BRIGHT, VOL 1’ uit en dan zou je verwachten dat er een VOL 2 achteraan zou komen. Niets bleek minder waar en het duurde dik twee jaar tot de opvolger. Een paar dagen geleden verscheen op Spotify opeens ‘Chase The Moonlight’, een live registratie uit 1989 van een concert in Chicago en hoogstwaarschijnlijk een bootleg. Vrijdag releasde de groep rond Billy Corgan ‘CYR’. Een dubbelalbum met het herkenbare The Smashing Pumpkins geluid.

 

Volbeat – Rewind, Replay, Rebound: Live in Deutschland

Zoals de titel al zegt, live gitaren en headbangen op misschien wel het grootste muzikale exportproduct van Denemarken: Volbeat. Het is de registratie van twee concerten uit de ‘Rewind, Replay, Rebound World Tour’ uit 2019, opgenomen in München en Frankfurt. Tijdens deze tour deden de mannen ook Amsterdam aan en wij zagen ze in de Ziggo Dome, check de beelden hier. Het album is te koop als dubbel CD en triple album met totale speelduur van 2 uur en 4 minuten, maar goed het zijn dan ook maar liefst 27 nummers!

 

Jennifer Lopez – In The Morning

De nieuwe single van deze Amerikaanse heeft behoorlijk wat stof op doen waaien. Nog niet eens omdat het nummer zelf controversieel zou zijn, maar alleen al omdat JeLo poedelnaakt op de hoes staat. Zo zou de foto van het lichaam van de inmiddels 51 jarige zangeres funest zijn voor het zelfvertrouwen van veel vrouwen, oordeel zelf..

Het nummer an sich is typisch Lopez, lekker maar gelukkig net geen oorwurm.

 

Epica – Freedom – The Wolves Within

26 februari verschijnt het nieuwe studio-album ‘Omega’ van de symfonische metalband Epica. Vorige maand kwam de 1e single-video ‘Abyss Of Time’ uit en nu dus ‘Freedom- The Wolves Within’. Met deze single steunt de band samen met het platenlabel Nuclear Blast een goed doel van het Wereld Natuur Fonds. Er zijn voor drie streaming platforms doelen gesteld en bij elk behaald doel worden twee grijze wolven via het WNF gesponsord. Zo worden door ieder bandlid één, dus in totaal 6 wolven symbolisch geadopteerd. De reden is dat de grijze wolf wordt bedreigd in haar voortbestaan door een steeds kleiner wordend leefgebied en de jacht vanwege de schade aan vee die wordt veroorzaakt. Wil je ook een bijdrage leveren aan het behoud van de natuurlijke habitat en meer info, klik dan hier

 
 

 

Bad Nerves – Bad Nerves

We sluiten af met het self-titled debuutalbum van de Oost-Londonse garage-punk band  Bad Nerves, dat vorige week al verscheen. Wij zagen de mannen op het nieuwe Pure & Crafted Festival op het ook nieuwe Taets Art and Event park dat op het terrein van de voormalige munitiefabriek Eurometaal in Zaandam ligt. De band tekende onlangs een contract bij het rock ’n roll platen label Surburban Records in Haarlem. Zoals je van de meeste punkbands mag verwachten halen de nummers op het album meestal de drie minuten niet. Met 12 nummers is de playtime dan ook slechts 27 minuten, maar gaat het wel continu vol gas.

 

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | The Smashing Pumpkins | AFAS Live 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *