Nieuwe releases week 49, 2021

Tame Impala (foto) - No Choice

De psychedelische rockband Tame Impala is afkomstig uit Australië en is een project van de multi-instumentalist Kevin Parker. Hij is degene die alle muziek schrijft, speelt, opneemt en produceert. Tijdens live-optredens heeft hij wel een band om zich heen, maar hij neemt de lead vocals voor zijn rekening en speelt gitaar. Tame Impala startte in 2007 en brak in Nederland pas in 2015 door. In 2010 werd het eerste album 'InnerSpeaker' uitgebracht, waarna nog 4 studio albums en twee live albums volgden. Wij zagen de band o.a. op Lowlands 2019 en er staan voor 29 en 30 augustus 2022 twee concerten gepland in AFAS Live. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via Ticketmaster. De nu uitgebrachte single 'No Choice' is niet erg verrassend, maar als je van psychedelische rock houdt een fijne plaat.

Youngr - Back 2U

Multi-instumentalist Dario Darnell gebruikt de artiestennaam Youngr en is een solo artiest. Wij zagen hem op Pinkpop 2018 en in 2019 in Paradiso Noord. Omgeven door een batterij instrumenten waar onder een volledig drumstel (check de foto's) brengt Youngr popmuziek zonder dat een song een oorwurm wordt. Dat is mede te danken zijn voornamelijk fijne lage stemgeluid. Alles zit goed in elkaar al ontbreken de loops natuurlijk niet, maar daarnaast is hij niet vies van rustige akoestische nummers. Zijn muzikale talent is niet vreemd want hij is immers de zoon van Kid Creole van Kid Creole and the Coconuts. De single 'Back 2U' is uptempo, stelt tekstueel niet zo veel voor, maar klinkt wel lekker. De release van het nummer zou meer in het voorjaar passen, want het is lekker zomers. Aan de andere kant kan het geen kwaad om je in deze grauwe tijden je op een poolparty te wanen.

Astrid S & Dagny - Pretty

De Noorse zangeressen Astrid S en Dagny hebben we beiden afzonderlijk van elkaar voor het eerst gezien op ESNS 2016. Beiden maken poppy muziek en besloten dit jaar samen te werken. Hoe die samenwerking nou precies tot stand is gekomen is niet geheel duidelijk,  maar de twee hebben elkaar een paar jaar geleden leren kennen in Los Angeles. Astrid S zagen we in 2017 terug en Dagny in 2018 en beiden stonden in de Melkweg Amsterdam. Dagny zou dit jaar in de kleine zaal van Paradiso staan, maar dat concert is uitgesteld tot 18 januari 2022. Waarbij wij natuurlijk hopen dat dit concert door kan gaan.
De single 'Pretty' past volledig in het repertoire van de twee zangeressen en zal net als de rest van hun werk voornamelijk  jong publiek aanspreken.

Eye of Melian - The Bell

Martijn Westerholt kennen we als oprichter en toetsenist van de symfonische metalband Delain en speelde daarvoor in Within Temptation. Het nieuwe project van Westerholt heet Eye of Melian en bestaat mede uit de Finse zangeres Johanna Kurkela, de Finse orkestarrangeur en producer Mikko P. Mustonen en de Amerikaanse dichter en vocalist Robin La Joy, die het merendeel van de teksten van Eye Of Melian voor haar rekening nam. In 2017 ontmoetten Westerholt en La Roy elkaar en het bleek dat beiden een liefde hadden voor fantasy-geïnspireerde muziek, wat tevens het begin was voor Eye of Melian. Westerholt schreef de muziek en La Roy het overgrote deel van de teksten. Nu is de debuutsingel 'The Bell' uitgekomen en volgend jaar is de release van het debuutalbum 'Eye of Melian'.
'The Bell' neemt je mee in een wereld van hobbits en monsters. Niet vreemd want La Roy is geïnspireerd door schrijvers als Tolkien.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Shame - Baldur's Gate

 

Bon Iver - Second Nature

 

Ruel - Growing Up Is ______

 

OSKA - Responsibility

 

Blaudzun - LONELY CITY EXIT WOUNDS

 

HAEVN & Birdy - Open Hearts

 

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Tame Impala | Lowlands 2019 | © rezien | All Rights Reserved