Nieuwe releases week 49

Anneke van Giersbergen – My Promise
 
Anneke van Giersbergen kennen we natuurlijk van de metalband The Gathering waarin ze in 1994 toetrad. In 2007 besloot ze uit de band te stappen om meer tijd voor haar gezin te hebben en kort daarna vormde zij Agua De Annique. In 2011 ging Anneke van Giersbergen onder haar eigen naam verder en stond o.a. in het voorprogramma van Within Temptation tijdens hun tour in de Benelux, Engeland Frankrijk en Duitsland. Na diverse projecten startte zij de band Vuur waar ze nog steeds mee optreedt. ‘The Darkest Skies Are The Brightest’  is de naam van haar vierde album wat 21 februari 2021 uitkomt. Deze week werd het eerste nummer ‘My Promise’ gelanceerd.
 
 
 
 
 
Arctic Monkeys – Arabella (Live at the Royal Albert Hall)
 
De Britse indie-rockband Arctic Monkeys werd in 2002 opgericht en raakte vooral bekend doordat de band in 2004 en 2005 demo’s via het internet verspreidde. In 2006 werd het eerste album ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’ het best verkopende debuutalbum in het Verenigd Koninkrijk. Het laatste studio-album ‘Tranquility Base Hotel & Casino’ dateert alweer van 2018. We zijn dan ook benieuwd wanneer de mannen weer nieuw werk laten horen. Nu is het album ‘Arabella (Live at the Royal Albert Hall’ uitgebracht; een live-registratie van het concert in juni 2018 in, je raadt het al The Royal Albert Hall in London. Het album kun je kopen als dubbel CD, een CD/vinyl pakket, transparante dubbel vinyl, met gesigneerde poster, etc. Het mooie van alles is dat de gehele opbrengst aan War Child gedoneerd wordt. Wij zagen de mannen voor het laatst op Best Kept Secret Festival 2018 en de meningen over dat optreden waren behoorlijk verdeeld, klik hier voor de recensie en beelden.
 
 
 
 
 
YUNGBLUD – weird!
 
Eindelijk is dan het langverwachte album ‘weird!’ van deze Engelse punkrocker verschenen. De releasedate zou 13 november zijn en dus werd het geduld van de fans behoorlijk op proef gesteld. Al eerder berichtten wij over de uitgebrachte singles ‘weird!’, ‘strawberry lipstick’ en ‘god save me, but don’t drown me out’ van YUNGBLUD, aka Dominic Richard Harrison en zijn band.
Het album is zoals je mag verwachten, lekker ruig, maar met bijvoorbeeld ‘cotton candy’ als een meer poppy nummer. Ook ontbreekt een ballads met als titel – hoe kan het ook anders – ‘love song’ niet. 
 
 
 
 
Mick Fleetwood (foto) and Friends – The Green Manalishi
 
Zoals je van ons gewend bent wachten wij met het bekendmaken van een release totdat er daadwerkelijk een album of single uitgebracht wordt. 25 februari 2020 werd door drummer Mick Fleetwood samen met vrienden een ode gebracht aan de muziek van gitarist Peter Green. Green startte samen met Mick Fleetwood en bassist John McVie de band Fleetwood Mac. Nadat Green psychische problemen kreeg verliet hij de band, die daarna qua muziek een ander pad koos met als hoogtepunt natuurlijk het legendarische album ‘Rumours’ uit 1977. Op 25 juli 2020 overleed Green op 73-jarige leeftijd.
Aan een eerbetoon in The London Palladium werkten o.a. de volgende artiesten mee; Billy Gibbons (ZZ Top), David Gilmour (Pink Floyd), Pete Townshend (The Who), John Mayall, Christine McVie (Fleetwood Mac), drummer Zak Starkey (The Who), Steven Tyler (Aerosmith), Bill Wyman (The Rolling STones), Noel Gallagher (Oasis), Neil Finn (Crowded House), Kirk Hammett (Metallica) en Jeremy Spencer (Fleetwood Mac).
Op 30 april 2021 verschijnt het gehele concert op BluRay, vinyl, CD en zijn pakketten van combinaties daarvan te koop.
Deze week verscheen alvast op YouTube de registratie van het door Peter Green geschreven The Green Manalishi wat in 1970 uitgebracht werd en een nummer 10 notering in de Britse charts behaalde.
 
 
 
Sleaford Mods – Shortcummings
 
Heerlijk om weer nieuw werk van de elektronische punkband Sleaford Mods te horen. Oke, in mei dit jaar verscheen het album ‘All That Glue’, maar dit was een verzamelalbum dus niet helemaal nieuw. 15 januari 2021 verschijnt als het goed is het nieuwe studio-album ‘Spare Ribs’ waarvan deze week de eerste single ‘Shortcummings’ is uitgebracht.
 
 
 
Okke Punt & Yori Swart – Making Waves
 
Deze Nederlandse singer/songwriters hebben beiden een solocarrière, maar aangezien ze een stel zijn, maken ze natuurlijk ook samen muziek en staan ze samen op het podium. Zo zagen wij in 2019 Punt als support van Sting’s zoon Joe Sumner in Podium Victorie. Aanvankelijk zou Yori Swart haar partner vergezellen die avond, maar zij maakte deel uit van de band van Ilse de Lange tijdens het uitverkocht concert in Rotterdam Ahoy. Het nu uitgebrachte ‘Making Waves’ is de tweede single van het duo.
 
 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | Mick Fleetwood | Pinkpop 2019| © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *