Nieuwe releases week 5, 2021

Foo Fighters – Medicine At Midnight

De afgelopen drie maanden berichtten wij al over de drie nieuwe singles van het nieuwe album van de Foo Fighters en afgelopen vrijdag was dan de release van het album ‘Medicine At Midnight’. Het album bestaat uit 9 nummers en duurt 36 minuten. Waar we schreven dat nummers van Grohl en de mannen nooit echt mellow zullen zijn, bewijst ‘Chasig Birds’ ons ongelijk. Een lekker laid back luisternummer wat lijkt te gaan over iemand die probeert te ontsnappen aan de pijn van een verbroken relatie. De rest van de nummers zijn weer lekker ‘gitaren’ en vette drums, eigenlijk zoals we Foo Fighters het beste kennen.
 
 
 
 
 
Death From Above 1979 – One + One
 
26 maart verschijnt ‘Is 4 Lovers’ , het vierde album van deze Canadese dancepunkband met duidelijke heavy metal invloeden. De band bestaat uit Sebastien Grainger en Jesse F. Keeler en is in 2001 opgericht en doordat de mannen muzikaal teveel uit elkaar gegroeid waren, was de break in 2006 onvermijdelijk. Toch vonden ze elkaar weer in 2011 en in 2014 verscheen hun tweede album ‘The Physical World’. Het derde album ‘Outrage! Is Now’ dateert uit 2017 en nu is de eerste single ‘One + One’ van het nieuwe album uitgebracht. 
 
 
 
 
 
Hayley Williams – Flower for Vases / descansos
 
Hayley Williams kennen we natuurlijk als zangeres van Paramore en bracht vorig jaar een solo album uit. Eigenlijk een beetje onverwacht verscheen afgelopen week het nieuwe album ‘ Flower for Vases / descansos’. Een akoestisch album wat geheel door Williams zelf geschreven is. De nummers zijn heerlijk ontspannend en geven je echt even een ‘break’ (descansos) in deze rare tijd. Perfect om de zondagochtend mee te beginnen, of de week bij een knapperend haardvuur te eindigen. 
 
 
 
 
 
FINNEAS – American Cliché
 
Door hem de broer van te noemen doe je hem echt tekort….. Vergeet niet dat zonder hem Billie Eilish nooit zo groot geworden zou zijn. De chemie tussen broer en zus is juist de basis van het succes.  Naast de samenwerking met zijn zusje heeft Finneas O’Connell ook nog tijd voor een solocarrière en heeft hij in een aantal tv-series en films gespeeld. Hij lanceerde in 2019 zijn eerste album ‘Blood Harmony’, waarvan vorig jaar een Deluxe editie uitkwam met uitbreiding van 2 songs. ‘American Cliché’ zou een scene uit een oude Amerikaanse musical compleet met big band kunnen zijn. het nummer geeft nog maar eens aan hoe veelzijdig Finneas is.
 
 
 
 
 
 
Flyte – Under The Skin
 
De Britse indiepop band Flyte bestaat al wat jaartjes. Het trio bestaat uit Will Taylor (gitaar), Jon Supran (drums) en Nicolas Hill (bas), waarbij Taylor de lead vocals voor zijn rekening neemt en zijn vrienden de backing vocals. Al op 11 jarige leeftijd speelden Taylor en Supran samen op school en later voegde Hill zich bij hen. In 2014 werd de eerste single ‘We Are The Rain’ gelanceerd en in 2017 het eerste album ‘The Loved Ones’. 9 april is de release van het tweede album ‘This is Really Going To Hurt’ en daarvan is afgelopen week de single ‘Under The Skin’ verschenen.
 
 
 
 
 
DeWolff – Wolffpack
 
Het 10e album van de Limburgse bleusrockband DeWolff is een feit. De band van de broers Pablo (gitaar en zang) en Luka (drums) van de Poel en Robin Piso op Hammond startten in 2007 DeWolff en brachten in 2008 hun eerste EP uit. Sinds die tijd hebben ze op vele festivals, waaronder Pinkpop, en in vele zalen opgetreden. De meeste nummers zijn lekkere uptempo bluesrockers, maar met ‘Do Me’ laat DeWolff ook hun zachte kant zien en ‘Half Your Love’ is een heus soulnummer. 
 
 
 
 
 
The BlueBrids (foto) ft. Yori – Someone I Can’t Outgrow
 
In 2018 bleken de singer/songwriters Krystl, Rachèl Louise en Elske de Wall een gezamenlijke liefde te hebben, namelijk americana en besloten samen op te trekken onder de naam The Bluebirds. Wij zagen de dames optreden in o.a. Paradiso en TivoliVredenburg. Ook was The Bluebirds één van de supports bij het concert van niemand minder dan Sting met Shaggy in de Paleistuin Soestdijk. Mede vanwege haar zwangerschap en de geboorte van haar dochter Neva Victoria besloot Elske de Wall vorig jaar de band te verlaten. Krystl en Rachèl besloten door te gaan en in november werd een, zoals zij zelf zeggen, pre-order campaign voor een nieuw op te nemen album gestart. Op dit album zullen negen andere vrouwen met het duo samenwerken en nummers opnemen. Binnen no-time waren er voldoende bestellingen geplaatst om op de opname te starten. Enkele namen die zullen meewerken zijn Kris Berry, Birgit Schuurman, Leonie Meijer en jawel Elske de Wall. Voor het voorjaar stond een theatertour gepland, die helaas is uitgesteld. De nu verschenen single is tot stand gekomen samen met Yori Swart. 
 
 
 
 
 
Bertolf – Don’t Look Up, Don’t Look Down
 
En nu we het toch over Americana hebben…. Bertolf heeft zijn nieuwe single ‘Don’t Look Up, Don’t Look Down’ uitgebracht. Bertolf Lentink gaat al heel wat jaren mee en was regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door. Ook speelde hij in de band van Ilse de Lange en Her Majesty. In 2009 kwam zijn eerste solo album ‘For Life’ uit en zijn laatste en vijfde album ‘Big Shadows of Small Things’ dateert uit 2019. De nieuwe single is een lekker vrolijk realiteitsnummer wat je even met je beide benen op de grond zet.
 
 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | The BlueBirds | Paradiso 2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *