Nieuwe releases week 6, 2021

P!nk (foto) / Willow Sage Hart – Cover Me In Sunshine
 

Bij P!nk denk je aan grote bombastische shows zoals wij zagen op het Malieveld in 2019, maar vergeet niet de heerlijke ballads die zij heeft uitgebracht. Op ‘Cover Me In Sunshine’ werkt zij samen met haar 9 jarige dochter Willow, die ook over een groot zangtalent blijkt te beschikken. Over de single zegt Alicia Beth Moore, zoals P!nk haar eigen naam is; ‘We weten allemaal dat dit jaar anders, uitdagend en op sommige momenten beangstigend was. Persoonlijk vind ik dan de rust in muziek en ik hou er van om samen met mijn zoon en dochter te zingen, al denk ik dat mijn zoon waarschijnlijk in een metalband zal spelen. ‘Cover Me In Sunshine’ hebben we thuis opgenomen en omdat het ons vrolijk maakte, hebben we besloten het uit te brengen in de hoop dat dit ook voor jou geldt.’
Een prachtige song..

 
 
 
 
 
Dua Lipa – Future Nostalgia (The Moonlight Edition)
 
Het Engelse popidool Dua Lipa lanceert deze week het album ‘Future Nostalgia (The Moonlight Edition)’ en moet gezien worden als de viering van het album van een generatie. Van het originele album uit maart 2020 werd het meest gestreamde album van een Britse vrouwelijke artiest in het Verenigd Koninkrijk.  Later vorig jaar verscheen ‘Club Future Nostalgia’ en is de remixversie van het album in samenwerking met ‘The Blessed Madonna’ en tal van andere DJ’s. In aanloop naar de uitgebrachte editie werden al nummers sopgenomen met o.a. Miley Cyrus en Angèle, die wereldwijd hoge hitlijstnoteringen hadden. Ook staan er vier nummers op die nog niet eerder te horen waren, waaronder de single ‘Were Good’ waarvan de clip gelijk met het album verscheen. 
 
 
 
 
 
 
Django Django – Glowing In The Dark
 
Het Schotse Django Django is een band die een mix van psychedelische rock en indiepop voortbrengt, al neigen een aantal nummers naar elektropop zoals de titelsong van dit album.. Hun grootste hit tot nu toe van ‘Default’. De laatste keer dat wij ze zagen was op Welcome To The Village 2016 en hun laatste album verscheen in 2018. Op dit album kun je alle stromingen van hun muziek horen en bijzonder is de samenwerking met Charlotte Gainsbourg in het nummer ‘Waking Up’.
 
 
 
 
Birdy – Loneliness
 
Birdy kennen we natuurlijk van de song ‘Skinny Love’ waarmee zij op 15 jarige leeftijd wereldwijd de hitlijsten wist te veroveren. Haar carrière is sinds die tijd in een stroomversnelling gegaan en de ene na de andere hit volgden elkaar in razend tempo op. Ondanks haar jonge leeftijd zijn het zeer gevoelige nummers en weet Birdy je te raken. In 2011 verscheen haar eerste album waarvan in 2012 een live versie werd uitgebracht. Na haar derde album in 2013 besloot Jasmine van den Bogaerde (jawel ze heeft Belgische / Nederlandse roots) even wat gas terug te nemen en na drie jaar werd het album ‘Fire Within’. De inmiddels jonge vrouw heeft vorig en dit jaar een aantal singles en deze week verscheen ‘Loneliness’.
 
 
 
 
 
Sharon Van Etten – On Your Way Now
 
De Amerikaanse singer/songwriter Sharon van Etten maakt folk en indie en combineert dat met elektronische muziek. Wij zagen haar voor het laatst op Lowlands 2019 waar zij de India volledig plat speelde. Sinds haar laatste album ‘Remind Me Tomorrow’ uit 2019 zijn een aantal singles verschenen met bijzondere samenwerkingen zoals Josh Homme (Queens of The Stone Age) en een remake met Norah Jones van ‘Seventeen’. Het nu uitgebrachte ‘On Your Way Now’ is heerlijke laid backnummer wat lijkt te gaan over het loslaten van een dochter.
 
 
 
 
 
Jacob Banks – Parade
 
Deze Engelse singer/songwriter van Nigeriaanse komaf brengt toffe Soul en R&B, Jacob Banks maakte zijn opwachting op Eurosonic Noorderslag 2018 en stond sindsdien o.a. op North Sea Jazz en Lowlands. Zijn eerste album ‘Monologue’ kwam uit in 2013 en zijn derde en laatste album ‘Village’ dateert uit 2018 en wordt gezien als zijn debuutalbum. Voor de nu verschenen single ‘Parade’ raakte Jacob Banks geïnspireerd door het Black Lives Matter  protest in London en zelf zegt hij daarover: “I felt defeated by the fact we still have to do this after all these years. We’re aal risking our lives with te pandamic out there. However, it turned around in my head. No matter how hard it gets foor the oppressed, civilization still doesn’t move without our consent. It was fascinating to me.  I found power in it”.
‘Parade’ is dan ook een hele krachtige song.
 
 
 
 
 
Kings Of Leon – Echoing
 
Ook Kings Of Leon hebben weer een nieuwe single uitgebracht. Iedereen kent het verhaal van de broers Followill – Caleb (zang/gitaar), Jared (bas), Nathan (drums)  en neef  Matthew Followill (gitaar), die na vele strubbelingen de rust nu aardig weten te bewaren. Vorige maand verscheen de single ‘The Bandit’ en de opvolger ‘Echoing’ zag deze week het daglicht. Een lekker uptempo nummer zoals je van KOL kunt verwachten.
 
 
 
 
 
 
Anneke van Giersbergen – Agape
 
Als je Anneke van Giersbergen zegt denk je aan een geweldige stem en stevige muziek zoals zij met ‘Vuur’ en ‘Agua de Annique’ ten gehore bracht. Inmiddels heeft zij een aantal orkestrale albums opgenomen waarin haar vocale kwaliteiten erg goed naar voren komen. Ook op de nieuwe single ‘Agape’ zijn prachtige strijkerssessies te horen, waarmee het thema ‘liefde’ benadrukt wordt.
 
 
 
 
 
Douwe Bob – Was It Just Me
 
In aanloop naar Valentijnsdag brengt Douwe Bob de single ‘Was It Just Me’ uit. Het nummer is bedoeld als een hart onder de riem in deze moeilijke tijd. Zelf zegt hij daarover:
“‘Was It Just Me’ vertelt het verhaal van een kleine breakup. Ondanks dat er heel veel mensen samen zijn met hun liefde op Valentijnsdag zijn er ook veel mensen alleen en niet in the mood. Geloof me, ik ben daar ook geweest en daarom voor hen dit liedje om een beetje troost te bieden.”
 
 
 
 
 
Merol – foefsafari
 
Ook Merol grijpt Valentijnsdag aan voor een nieuwe single, al is het wel op een andere manier, hoewel…niet voor Merol die vaak taboedoorbrekend is met haar songs. Haar hitsingle ‘Hou Je Bek En Bef Me’ beschrijft eigenlijk voor het eerst de vrouwelijke seksuele behoefte bij een one night stand. Met ‘foefsafari’ probeert Merol de orgasmekloof te dichten. “‘foefsafari’ schreef ik naar aanleiding van een artikel van Emma Curvers in de Volkskrant over de orgasmekloof. Met grote verbazing las ik dat de mens eerder op de maan was dan dat de vulva werd onderzocht. Pas in 1998  werd het vrouwelijk geslachtsorgaan vanbinnen onderzocht en kwamen we erachter dat de clitoris maar het topje van de ijsberg is,” vertelt MEROL. “Het nummer is een vriendelijk verzoek om met mij op ontdekkingsreis te gaan.  Want alleen samen dichten we de orgasmekloof!”
 
Op Valentijnsdag verschijnt de clip van de song en daarover zegt Merol:  “In de clip is mijn mond te zien in verschillende gedaantes. Vulva’s zijn er ook in alle vormen en maten en in de clip wilden we een ode brengen aan die rijkdom.”
We zijn benieuwd….
 
 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | Pink | Malieveld 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *