Nieuwe releases week 7, 2021

Roberta Flack – What’s Going On
 
We beginnen ons overzicht met een verjaardagscadeautje van de legendarische soulzangeres Roberta Flack. Zij vierde 10 februari j.l. haar 84e verjaardag en trakteerde ons de volgende dag met een opname die zij nog op de plank had liggen. Het verhaal achter deze uitvoering van ‘What’s Going On’ van Marvin Gaye is niet bekend, maar het is een geweldige versie. Gaye’s nummer werd al door velen gecoverd en de meest bekende is natuurlijk de versie die opgenomen is na 9/11 waar een keur aan artiesten aan meewerkten. De versie van Roberta Flack is lekker uptempo en een knappe die bij het horen van deze plaat stil kan blijven zitten.
 
 
 
 
Crowded House – To The Island
 
Het Nieuw-Zeelandse Crowded House beleefde in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw hun grootste successen. Het uit 1987 stammende ‘Don’t Dream It’s Over’ wordt nog steeds gedraaid op de Nederlandse radiostations en staat al jaren in de Top 2000. Na diverse breakups en reünies besloot frontman Neil Finn uit Nieuw-Zeeland de band weer nieuw leven in te blazen. Tijdens de lockdown konden fans Finn en bassist Nick Seymour via livestreams al nummers van de band horen spelen. Nu is bekend geworden dat 4 juni het album ‘Dreamers Are Waiting’ uitgebracht wordt en deze week verscheen de eerste single ‘To The Island’. Omdat men in Nieuw-Zeeland de pandemie onder controle heeft is ook een tour in maart gepland. 
 
 
 
 
 
Haim – Women In Music Part III
 
Het Amerikaanse Haim is een pop/rockband en bestaat uit de zussen Este, Danielle en Alana Haim. De groep ontstond officieel in 2006 – Alana was toen pas 15 jaar- in Los Angeles, maar al op zeer jonge leeftijd speelden de dames in de coverband van hun ouders. Pas in 2013 verscheen hun eerste album ‘Days Are Gone’ en in 2017 ‘Something To Tell You’. Het deze week verschenen ‘Women In Music Part III’ bestaat uit 13 nummers en daaraan zijn nog vijf extra tracks aan toegevoegd. Twee daarvan zijn remakes van ‘Gasoline’ met Taylor Swift  en ‘3AM’ met de legendarische bassist en singer/songwriter Stephen Bruner, aka Thundecat. De dames zijn weliswaar niet erg productief, ofschoon ze wel vaak toeren, maar wat ze maken is geheel niet verkeerd.
 
 
 
 
 
Black Honey (foto) – Disinfect
 
In ons eerste release overzicht van dit jaar vermeldden wij de lancering van de EP ‘Believer’ en als het zo doorgaat groeit de EP uit tot een volledig album. Deze week verscheen namelijk het nummer ‘Disinfect’ en met de eerder uitgekomen nummers is daar een gelijknamige EP van uitgebracht. In vergelijking met de single ‘Believer’ is ‘Disinfect’ iets ruiger, erg fijn dus…. 
 
 
 
 
 
The Black Crowes – Waitin’ Guilty / 30 Days In The Hole / Jealous Guy
 
Waarschijnlijk kon deze Amerikaanse bluesband niet wachten totdat ze genoeg materiaal voor een heuse EP hadden en werden deze week even drie singles gelanceerd. Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat twee daarvan covers zijn. ’30 Days In The Hole’ is een nummer uit 1972 van de Engelse rockband Humble Pie. ‘Jealous Guy’ verscheen in 1971 op het album ‘Imagine’ van John Lennon, maar werd het meest bekend door de cover van Roxy Music uit 1981. Vooral het laatste nummer is even wennen omdat dit in een nieuw bleusjasje is gestoken.
 
 
 
 
Alfie Templeman – Everybody’s Gonna Love Somebody
 
Alfie Templeman is inmiddels 18 jaar en bracht vorig jaar juli nog een EP uit. De carrière van deze Britse multi-instrumentalist startte al op zeer jonge leeftijd en bracht in 2019 zijn eerste album uit.
‘Everybody’s Gonna Love Somebody’ is een lekker funky nummer wat eigenlijk bijna alles in zich heeft om een zomerhit te worden. Misschien had het twee maanden later uitgebracht moeten worden…..
 
 
 
 

Chung Ha – Querencia

K-pop is nog steeds razend populair en over de hele wereld verkopen de K-pop artiesten de zaal stijf uit, terwijl er vaak torenhoge prijzen voor de tickets betaald moet worden. Wie herinnert zich niet dat een kaartje voor de Koreaanse meidenband BLACKPINK € 166,= moest kosten. Kim Chang-Mi, zoals Chung HA eigenlijk heet, is 25 jaar oud en heeft al een aardig gevarieerd leven achter zich. Zo heeft zij 8 jaar in de VS gewoond onder de naam Annie Kim en bij terugkomst in Zuid Korea besloot ze zangeres te worden. Ondertussen had zij al de nodige sporen verdiend als danseres en dus is het niet vreemd dat haar optredens er gelikt uitzien en zij daarin zelf de choreografie voor haar rekening neemt. In tegenstelling tot de meeste K-pop bands is het album niet alleen maar poppy-songs met af en toe een stukje rap want de titel verraadt het al, er zijn ook Latin invloeden te horen. Sterker nog, samen met de Puerto Ricaanse rapper GUAYNAA is een heerlijk swingend nummer opgenomen.
 
 
 
 
Eut – Party Time  
 
EUT bracht eind vorig jaar en begin dit jaar de singles ‘Party Time’ en ‘Cool’ uit en kondigden de komst het gelijknamige album van de eerste single aan. Dat album is nu gelanceerd en alles op dit album draait om lust, sex, eenzaamheid en wat misschien wel het beste is om met een tegenslag om te gaan. Het album bestaat uit 10 nummers waarin de band je meeneemt in extase, hartzeer en tegen de stroom ingaan. Ook verscheen de clip van de single ‘What Gives You The Kicks’, wat gaat over de klappen opvangen en jezelf ontwarren uit een web van leugens die je zelf hebt gebouwd.
 
 
 
 
Personal Trainer- Gazebo
 
Willem Smit is de man achter Canshaker Pi en is in 2019 de band Personal Trainer gestart. Een lekkere indierock band die aanstekelijke nummers uitbrengt en in 2019 al op diverse festivals heeft gestaan . Nu is dan hun eerste EP ‘Gazebo’ verschenen en bevat 5 nummers. Dat ook deze band een succes gaat worden blijkt wel uit het feit dat ze al op de line-up van Dauwpop staan. 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | Black Honey | Welcome To The Village 2017 | © rezien | All Rights Reserved
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *