Nieuwe Releases week 8, 2021

Wolf Alice (foto) – The Last Man On Earth

Van deze Britse formatie rond frontvrouw Ellie Rowsel hebben we al regelmatig verslag gedaan en we kennen de band van hun energieke optredens. Sowieso staat hun performance op Best Kept Secret 2018 in ons geheugen gegrift. Op een bloedhete One moest het optreden na twee nummers vanwege technische problemen stilgelegd worden en na dik 20 minuten blies Wolf Alice alsnog iedereen omver. Wolf Alice Startte in 2010 als een akoestisch duo en met hun nieuwe ‘The Last Man On Earth’ lijkt de band even terug te pakken naar die tijd. Een heerlijk nummer.
 
 
 
 
 
Alice Cooper – Detroit Stories
 
Een ouwe rot in het vak die nog lang aan stoppen denkt. Alice Cooper – eigenlijke naam Vincent Damon Funier- is ‘slechts’ 73 jaar en maakte furore als shockrocker in de jaren ’70. Zijn optredens waren met recht horrorshows waarin slangen, bloed, vuur en alles wat je er nog bij voor kan stellen voorbij kwam. Het uit 1972 daterende ‘Schools Out’ staat al sinds de start in 1999 in de Top 2000. Ondertussen treedt Alice Cooper nog steeds op. 
Met ‘Detroit Stories’ laat hij zien nog lang niet genoeg te hebben van het maken van muziek.
 
 
 
 
Paul Weller – Cosmic Fringes
 
Nu loopt Paul Weller ook al een tijdje mee, zo kennen we hem van The Jam, met hun grootste hit ‘Town Called Malice’ uit de eind jaren ’70, waarna hij in de jaren ’80 de frontman van The Style Council, van ‘Shout To The Top’ werd.
Begin 1990 besloot Weller solo verder te gaan en heeft vorig jaar zijn 15e album ‘On Sunset’ uitgebracht. Het aantal hits beperkt zich tot de singles ‘You Do Something To Me’ (1995) en ‘Wild Wood’ (2000). Omdat stilzitten niet in het woordenboek van de inmiddels 70 jarige Paul Weller voorkomt brengt hij 14 mei zijn volgende uit, waarvan nu alvast de single ‘Cosmic Fringes’ is uitgekomen. Het nummer is minder jazzy dan zijn laatste album en het lijkt erop dat Weller teruggrijpt naar de Britpop uit de jaren ’90. We zijn benieuwd naar de rest van het album.
 
 
 
 
 
Maxïmo Park – Nature Always Wins
 
De postpunk groep Maxïmo Park uit het VK ontstond in 2001, zij het dat het zonder zanger was en die werd in 2003 gevonden. In 2005 kwam het eerste album ‘A Certain Trigger’ uit en in 2017 ‘Risk To Exist’, wat het zesde studioalbum is. Het nieuwe album ‘Nature Always Wins’ is zoals je van de postpunkers mag verwachten. Veel lekkere uptemponummers en zelfs een bijzondere samenwerking met Pauline Murray, de zangeres van de punkrockband Penetration die te horen is op het nummer ‘Ardour’.
 
 
 
 
 
Nick Cave, Warren Ellis – Carnage
 
Vorig jaar novembr bracht Nick Cave nog zijn nieuwe album ‘Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace’ uit en nu verschijnt dan in samenwerking met de Australiër en multi-instrumentalist Warren Ellis het album ‘Carnage’. Warren Ellis maakt al sinds 1994 deel uit van de ‘Bad Seeds’, de begeleidingsband van Nick Cave. Samen met Cave schreef Ellis diverse ‘film scores’  wat volledige muziekcomposities voor een film zijn. Het is een duister album wat je niet even op de achtergrond opzet. 
 
 
 
 
Nick Jonas – Spaceman
 
Nick Jonas is behalve acteur met zijn 28 jaar ook de jongste van de Jonas Brothers, die het bestaan van de groep aan hem te danken heeft. Hij bracht in 2003 zijn eerste single uit en na nog twee singles veranderde hij van platenmaatschappij. Omdat zijn solo-album niet goed genoeg gevonden werd, ging de directeur van de platenmaatschappij bij Nick en zijn broers Kevin en Joe langs en werd hun een platencontract aangeboden. Zoals we wel vaker zien in de muziek levert de samenwerking van broers wat spanning op en een breuk in 2013 was een feit. In 2019 werd de vrede getekend en inmiddels speelt Jonas Brothers alle zalen plat. Nick is zijn eigen muziek blijven maken en zijn laatste album ‘Last Year Was Complicated’ stamt alweer uit 2016 en 12 maart komt het derde album ‘Spaceman’ uit, waarvan deze week de gelijknamige single gelanceerd werd.
 
 
   
 
 
 
The Datsuns – Brain To Brain
 
The Datsuns is een Nieuw-Zeelandse garagerockband die in Nederland eigenlijk niet zo bekend is, terwijl de frontman, zanger en bassist toch Nederlandse roots heeft, zijn naam is tenslotte Dolf de Borst. Toch hebben de kiwi’s sinds 2006 zes albums uitgebracht. Afgelopen week werd het zevende album ‘Eye To Eye’ aangekondigd en de release zal zijn op 28 mei. In aanloop daarvan is deze week de single ‘Brain To Brain’ uitgekomen. Over de nieuwe single zegt Dolf Datsun (Dolf de Borst) :  “’Brain To Brain’ is het eerste nummer dat we in 2016 schreven voor ons nieuwe album ‘Eye To Eye’. Het is een typisch Datsuns nummer, als er al zoiets bestaat. Het gaat over een grote stap terug nemen van onze digitale werelden om je gezond verstand te bewaren. We hebben zoveel geweldige speeltjes om met elkaar te communiceren, maar het voelt vaak alsof we het niet goed doen en begrijpen, er wordt zo veel verdraaid. Het is fascinerend om te zien hoe we onze ziel blootleggen en elkaar verslinden, voor entertainment dat eigenlijk weerzinwekkend is.” (bron V2 Records)
 
 
 
 
 
 
Saint Agnes – Vampire
 
Al eerder schreven we over de Britse garagerockband Saint Agnes. Vette gitaren en straffe drums, gecombineerd met een zeer energieke frontvrouw Arabella Austen. 26 maart verschijnt de EP ‘Vampire’ waar begin januari al ‘Repent’ werd uitgebracht. Deze week was de release van de tweede single ‘Vampire’ van de gelijknamige EP. 
 
 
 
 
Anneke van Giersbergen – The Darkest Skies Are The Brightest
 
Twee weken teurg bracht Anneke van Giersbergen  de single ‘Aguape’ wat deel uitmaakt van het nieuwe album ‘The Darkest Skies Are The Brightest’. In een interview aan Het Parool laat Anneke van Giersbergen weten dat zij de inspiratie voor dit album uit de relatieproblemen met haar man haalde. De twee bleken uit elkaar gegroeid te zijn en hebben zo de orde op zaken gesteld dat zij nog steeds samen zijn. Het is een fraai album waar we een andere kant van deze metalartiest zien.
 
 
 
 
Celine Cairo – Famous
 
De geweldige Nederlandse singer/songwriter Celine Cairo heeft de nieuwe single ‘Famous’ uitgebracht. De 30 jarige Celine Cairo startte haar solocarrière in 2010. Destijds volgde zij een opleiding aan het conservatorium, maar toen in 2012 haar nummer ‘Got Me Good’ door Edwin Evers op Radio538 gedraaid werd, kwam alles in een stroomversnelling. Ze belsoot te stoppen met het conservatorium en zich volledig op het schrijven en maken van muziek toe te leggen. ‘Famous’ is echt een heerlijk nummer.
 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | Wolf Alice | TivoliVredenburg 2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *