Petitie Liefde voor Muziek

Vandaag lanceerde de gehele Nederlandse muziekindustrie de campagne ‘Liefde voor Muziek’.
Ruim 3000 artiesten, organisaties en bedrijven uit de gehele breedte (pop, jazz, klassiek en elektronische muziek) van deze branche steunen de campagne, wat als doel heeft om iedereen bewust te maken van de culturele- en economische noodzaak van het behoud van de live muziek in Nederland. 

Ook jij als muziekliefhebber kunt je steentje bijdragen door een petitie te tekenen via deze link, www.liefdevoormuziek.nu. Deze petitie wordt over een maand aangeboden aan minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W).

Het behoeft geen uitleg dat sinds de uitbraak van Corona de gehele live muziekindustrie volledig plat ligt. Al eerder berichtten wij al over de “Bewaar je ticket, geniet later’ regeling, alleen is dat slechts een druppel op de gloeiende plaat voor de malaise waarin de zalen en organisatoren verkeren.  

Deze campagne vestigt de aandacht op alle betrokkenen binnen de live muziek, want het betreft natuurlijk niet alleen de artiest op het podium, denk aan boekingskantoren; evenementenorganisatoren; backliners; (tour)managers; programmeurs; de poppodia; muziekmedia; geluid- en licht technici; zaalbeheerders; podiumbouwers; cateraars; beveiligers; merchandisers; (tent- en bus)verhuurders; marketeers; promotie- en mediaspecialisten; detailhandelaren en platenmaatschappijen, alles bij elkaar zo’n 150.000 professionals.

Dus laat de overheid weten hoe belangrijk live muziek voor je is en teken de petitie!

Klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *