Tot 1 september geen festivals in België en Duitsland

Gisteren werd bekend dat alle festivals in België tot 1 september zijn verboden, met als gevolg dit jaar o.a. geen Tomorrowland, Rock Werchter, Dour, Graspop, Pukkelpop en Lokerse Feesten.

Vandaag sloot Duitsland aan bij fit standpunt, wat betekend dat we dit jaar o.a. geen Rock Am Ring zullen krijgen. Lolapallooza Berlijn staat gepland voor 5 & 6 september, maar de vraag is of je dan al 20.000 mensen op een festivalweide los kunt laten.

Het is een kwestie van tijd, lees tot 21-04, dat ook in Nederland alle grote festivals verboden worden. De branche heeft al eerder op aangedrongen op duidelijkheid, maar kijkend naar de ons omringende landen, kan het niet anders dan dat Nederland het beleid van Duitsland en België volgt. 

Het zou raar zijn als dat niet het geval zou zijn, want anders heb je straks veel Belgen en Duitsers die naar Nederland komen, waarmee het doel van de maatregel daar geen zin zal hebben.

Wij betreuren dit natuurlijk, maar begrijpen wel de genomen maatregelen en hopen dat ons kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *