Welcome To The Village gaat door!

Het festival Welcome To The Village in Leeuwarden gaat zeker door en wordt gehouden van 16 t/m 18 juli.
De opzet is vanzelfsprekend anders dan andere jaren want het Dorp, zoals het festivalterrein genoemd wordt, is namelijk verdeeld in drie afzonderlijke delen. Elk afzonderlijk Dorpje heeft zijn eigen activiteiten  en in het midden een groot terras met muziekpodium. Daarnaast zijn daar ook programmaonderdelen die door kleinere groepen te bezoeken zijn.

Per dag worden 1500 bezoekers toegelaten die in dus in groepen van 500 personen in een soort carrousel over het terrein zullen bewegen. Iedere groep zal na ongeveer tweeënhalf uur verplaatsen naar het volgende deel van het terrein. Om te kunnen voldoen aan de RIVM richtlijnen zullen alle concerten seated zijn, maar de hoop is natuurlijk dat dit tegen die tijd niet meer nodig is. Op de website zegt algemeen directeur Ruben Bosch daarover:

‘In deze vorm kan het alleen maar meezitten, opschalen is makkelijker en een stuk leuker dan naar beneden moeten bijstellen. Stel dat we straks te horen krijgen dat we geen rekening met de anderhalve meter hoeven te houden, dan gooien we de stoelen gewoon aan de kant!’

De verwachting is niet dat overzeese bands naar Europa komen, maar we hebben natuurlijk zat talent in Nederland en België en de eerste 28 acts die zijn vastgelegd zijn:

Ares, Bab L’Bluz, Charlotte Adigéry, Chibi Ichigo, Chung Kings, CIEL, CLOUDSURFERS, Dragonfruit, Froukje, global charming, Joya Mooi, Klein, Lajungle, Lewsberg, Lola’s Dice, Meskerem Mees, Nana Adjoa, Raw Roets, Roosbeef, SLIFT, Slow Worries, Sor, Sylvie Kreusch, The Guru Guru, The Mauskovic Dance Band, The Visual, YĪN YĪN en Zwangere Guy.

Omdat veel mensen het ticket van vorig jaar bewaard hebben zijn er alleen een beperkt aantal dagtickets à € 27,50 beschikbaar en de verkoop start 22 mei. Kaarthouders hebben een mail ontvangen met informatie.

 

Welcome To The Village

16 t/m 18 juli 2021

Recreatiegebied De Groene Ster, Leeuwarden

 

Meer info en tickets (vanaf 22mei) klik hier

 

Foto | Welcome To The Village | © rezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *