Áslaug – EP Áslaug


Áslaug – Áslaug
4 tracks
Releasedatum: 20-03-2020

 

2019 was hét jaar voor Áslaug. De Utrechtse zangeres debuteerde met haar single ‘Take From Me’, was één van de meest geprezen acts van Popronde 2019, werd 3FM Talent, trad op tijdens Eurosonic/Noorderslag en wordt door onder andere 3voor12, Metro en Nu.nl benoemd tot één van de veelbelovende acts van 2020. Een lekker lijstje, waar hoge verwachtingen voor haar EP aan vastkleven.

Op ‘Áslaug’ sleept de IJslands-Nederlandse artiest je in vier verschillende nummers mee door dilemma’s met het aangaan van een relatie, de break-up en het niet kunnen vergeten.

De openingstrack, ‘If You Will /Hollow’ zet direct de toon voor de gehele EP. Een nummer dat perfecte dromerige synthpop is, inclusief de engelachtige herkenbare stem.

Debuutsingle ‘Take From Me’ kon niet missen op deze EP, de makkelijke lyrics en de catchy hook zorgen ervoor dat het nummer op zijn minst een paar dagen in je hoofd blijven hangen.

In het derde nummer, ‘I’m Sorry’, toont Áslaug haar kwetsbaarheid. Vergeleken met de vorige twee nummers lijkt dit een veel kleiner, rustiger nummer, tot halverwege het nummer de kenmerkende synths hun opwachting opnieuw maken. Een bijzondere combinatie, maar toch blijkt het goed te werken.

De EP wordt afgesloten met ‘In My Head’, een uptempo nummer met een ultiem feel-good gevoel, welke opnieuw laat horen wat voor eigen, herkenbare stijl Áslaug heeft.

Al met al zijn wij positief verast door Áslaug. De zangeres heeft diepgang, sterke lyrics, afwisseling en een compleet eigen stijl in 15 minuten overgebracht. De hoge verwachtingen heeft ze absoluut waargemaakt en heeft ons snakkend naar meer muziek achtergelaten.

Tracklist

If You Will /Hollow

Take From Me

I’m Sorry

In My Head

 

Vanwege de maatregelen rond het Covid-19 coronavirus is de geplande releaseshow van 18 maart in Ekko, Utrecht, verplaatst naar 15 oktober, klik hier voor tickets. Wel zal op 20 maart haar selftitled EP te beluisteren zijn via alle streamingdiensten.

© Yael Bakker | All Rights Reserved

 

Foto: Paradiso Noord, 23-09-2019, © Fotono Photography | All Rights Reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *