Concerten 0

Triggerfinger in Paradiso Noord, 02-06-2019

Op verjaardagsvisite bij Triggerfinger

Vanwege het 20-jarig bestaan van de Belgische rockband trakteerden Ruben Block (gitaar en zang), Mario Goossen (drums) en Paul Van Bruystegem (bas), onze hoofdstad op een waar ‘Triggerfingerfeestje’.  Op 2 juni stonden er maar liefst twee concerten gepland waarbij de fans tussendoor van een BBQ konden genieten. Dit alles in Paradiso Noord. Wij waren vooral benieuwd hoe close dit feest zou worden en of er verschil zou zitten tussen de twee concerten.

De middageditie start op zaterdag om 16:00u en afgaande op het grotendeels jonge publiek waaronder ook veel kinderen doet het nogal denken aan een matinee voorstelling. Dat de band niet zo van rustig aan doen is, weten we en dit wordt nog eens extra bevestigd als de setlist er in razend tempo doorheen wordt gejaagd. Strak en energiek zoals we de band kennen. Na afloop worden de kinderen getrakteerd op drumsticks en plectrums als aandenken aan de show.

De BBQ tussen de twee shows was al snel uitverkocht en op zaterdagavond is er voor iedereen wat wils, al staat uiteindelijk bij de friettent de langste rij. De mannen van Triggerfinger genieten schijnbaar van een ander diner want zij ontbreken op hun eigen BBQ-feestje. In plaats daarvan wordt het eten wat opgeleukt door een ons onbekend gebleven live-band. Alleen tegen het einde van de maaltijd komen Block en Goossen even een praatje met de fans maken. Wij hadden stiekem gedacht, misschien ook wel gehoopt dat ze tijdens de hele BBQ aanwezig zouden zijn en met ons allemaal mee zouden eten.

Het gevoel bij het avondconcert is vergeleken met de matinee voorstelling wat intenser. Grotendeels door het oudere publiek dat als vanzelfsprekend ook meer los gaat. Logisch, want er zijn geen kleine kinderen in de buurt voor wie je je moet gedragen en het goede voorbeeld geven… De zaal is vanavond alles behalve vol. Het balkon blijft zelfs gesloten en dat verbaast ons eigenlijk wel. Deze succesvolle festival-band – ze hebben tenslotte al een keer ingevallen op Pinkpop en waren de surprise-act op Lowlands – speelde alle ramvolle tenten en weides volledig plat. Maar vanavond in Paradiso Noord is ramvol niet het goede woord. Zou het warme weer de oorzaak zijn? Ondanks de wat rustige opkomst, is de setlist vrijwel identiek aan de middagshow en het optreden doet qua strakheid hier niet voor onder.

Al met al heeft Triggerfinger twee strakke shows neergezet, maar het echte Triggerfingerfeestjegevoel ontbrak wel een beetje.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Leave a reply